Biletele pentru GALA EXTRAORDINARĂ: PAGINI MUZICALE CELEBRE s-au epuizat

Pagini-muzicale--celebre

Opera Națională Română Iași marchează închiderea stagiunii 2014-2015 prin GALA EXTRAORDINARĂ: PAGINI MUZICALE CELEBRE, duminică 21 iunie 2015, ora 18.30. Biletele pentru acest spectacol s-au epuizat, după cum anunță conducerea Operei Iași.

Spectacolul va fi în interpretarea baletului și orchestrei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.  Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii și care le-a împărtășit europenilor pasiunea sa pentru balet.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile dinLacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l ca partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în Coppélia de Léo Delibes, Don Quijote de Ludwig Minkus,Bolero pe muzica lui Joseph Maurice Ravel sau Iancu Jianu de Mircea Chiriac. De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susținut nenumărate turnee internaționale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba și Spania. Recunoscută și apreciată în întreaga lume ca o mare artistă, Ileana Iliescu a predat la o școală de balet din Torino – Italia, ca mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale București.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungata și prodigioasa carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia-Paris.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;