Concert al Filarmonicii Iași, târg al meșteșugarilor și competiție de kendama, la Palas

Palas

Finalul de săptămână la Palas va aduce nenumărate motive de relaxare şi bună-dispoziţie pentru clienţii veniţi la cumpărături: concert al Filarmonicii Iaşi, campionat de kendama, târg al meşteşugarilor şi târg handmade, teatru de păpuşi şi altele.

De vineri până duminică, pe esplanada de la intrarea principală în Palas Mall, dinspre Palatul Culturii, cei mai iscusiţi meşteri populari din regiune vor participa la un eveniment care le pune în valoare măiestria. Târgul Meşteşugarilor reuneşte pielari, sculptori, olari, țesători, tâmplari de mobilier rustic, cioplitori și alţi reprezentanţi ai artei tradiţionale, care îşi vor expune operele autentic româneşti. În plus, vizitatorii târgului îi vor putea admira pe meşteşugari în timp ce lucrează şi vor putea cumpăra piesele realizate de aceştia.

Până duminică, amatorii de obiecte unicat sunt invitaţi la Târgul Handmade, desfăşurat la etajul întâi al Atriumului. Bijuterii, piese vestimentare, accesorii, decoraţiuni, poşete, ceasuri şi multe alte piese realizate prin tehnici inedite vor putea completa colecţiile iubitorilor de obiecte handmande.

O inedită competiţie de Kendama va avea loc în week-end, în parcul Palas. Kendama Show & Contest se adresează tuturor copiilor şi persoanelor care iubesc acest sport, ce poate fi practicat oriunde. Sâmbătă, de la ora 17.30, pe spaţiul verde din faţa magazinului CTS Corner este programată competiţia propriu-zisă, urmând ca duminică, de la aceeaşi oră să se dispute finala. Organizatorii show-ului interactiv şi plin de energie estimează peste 200 de participanţi din Iaşi, Bucureşti şi din regiune. Totodată, vor fi prezenţi şi adevăraţi aşi în domeniu, printre aceştia campioni din Germania şi specialişti din România. Invitaţii vor antrena şi încânta publicul, prin demonstraţii de trickuri, sincron şi manevre inedite. Kendama este un joc de îndemânare dinamic şi fascinant, jucăria, aparent simplă, având darul de a solicita, într-un mod plăcut şi motivator, isteţimea şi agerimea. Organizatorii evenimentului sunt magazinul CTS Corner din Palas Mall, Kendama Europe şi ansamblul Palas.

„Sonorităţi în stil American” se vor auzi în Atriumul Palas Mall, sâmbătă seară, de la ora 19.00. Filarmonica Moldova Iaşi, împreună cu dirijorul Adrian Petrescu şi solistul Răzvan Dragnea, îi invită pe melomani la un concert simfonic de divertisment.

Până vineri inclusiv, toate cele cinci săli de evenimente Congress Hall din Palas găzduiesc Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă. La lucrările ştiinţifice participă peste 1.300 de medici şi personalităţi din domeniul medical şi farmaceutic din ţară şi din străinătate.

Prichindeii care iubesc poveştile sunt invitaţi şi în această duminică, în zona Intersport, de la orele 11.00 şi 17.00, la noi sesiuni de teatru cu păpuşi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;