Copiii în Țara Minunilor

artterapie

În perioada 16 – 17 iunie 2015, elevii și cadrele Liceului Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi, împreună cu Fundația SENSE INTERNAȚIONAL România, au aniversat SĂPTĂMÂNA INTERNAȚIONALĂ HELEN KELLER de conștientizare a surdocecității.

Astfel, ieri, 16 iunie 2015, la Țara Minunilor , în cadrul proiectului ”Copiii în Țara Minunilor”, s-au întâlnit copii și părinți beneficiari ai serviciilor acordate de Centrul de sprijin în intervenție timpurie. Copiii cu deficiențe senzoriale multiple, cu vârste între 9 luni și 4 ani, au participat la un atelier de stimulare multisenzorială (utilânzându-se jucării specifice : intrumente muzicale, mingi senzoriale, lămpi, cărţi cu texturi, jucării vibratorii, plastilină etc) și la un atelier de creaţie (dactilopictură, face-painting, modelare plastilină, colorat etc). La această întâlnire au participat și specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Obstretică și Ginecologie ”Cuza Vodă” Iași, ai Compartimentului ORL și Vestibulogie din cadrul Spitalului Clinic de recuperare Iași și specialiști în intervenție timpurie ai Liceului Tehnologic Special ”Vasile Pavelcu” Iași, având loc un dialog între părinţi, părinţii copiilor participanți şi specialiştii invitaţi la eveniment, fiind o ocazie  să interacţioneze, să împărtăşească experienţa proprie, să adreseze întrebări specialiştilor într-un mediu relaxat, nonformal.

          Astăzi, 17 iunie 2015 , în cadrul proiectului ”Fantezii de marțipan” , 25 de elevi și tineri cu deficiențe senzoriale multiple, părinți și profesori, au desfășurat  activități de artterapie prin modelarea marțipanului realizând  două machete /tablouri de marţipan, precum și  alte activități de ludoterapie. Activitățile s-au încheiat cu un picnic.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;