5:14 pm - Sunday April 30, 7330

Biletele pentru gala extraordinară Pagini muzicale celebre s-au epuizat

Pagini-muzicale--celebre

Opera Națională Română Iași anunță că biletele pentru GALA EXTRAORDINARĂ: PAGINI MUZICALE CELEBRE s-au epuizat. În plus, s-au vândut aproximativ 100 de bilete fără loc. Acest spectacol va fi transmis LIVE pe site-ul O.N.R.I.

Opera Națională Română Iași marchează închiderea stagiunii 2014-2015 prin GALA EXTRAORDINARĂ: PAGINI MUZICALE CELEBRE, duminică 21 iunie 2015, ora 18.30.

Spectacolul va fi în interpretarea baletului și orchestrei, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.  Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii și care le-a împărtășit europenilor pasiunea sa pentru balet.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile dinLacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l ca partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în Coppélia de Léo Delibes, Don Quijote de Ludwig Minkus,Bolero pe muzica lui Joseph Maurice Ravel sau Iancu Jianu de Mircea Chiriac. De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susținut nenumărate turnee internaționale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba și Spania. Recunoscută și apreciată în întreaga lume ca o mare artistă, Ileana Iliescu a predat la o școală de balet din Torino – Italia, ca mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale București.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Național “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungata și prodigioasa carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia-Paris.

La acest spectacol este interzis accesul copiilor sub 7 ani.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;