Americanii de la TiVo își extind activitatea de cercetare-dezvoltare la Iași

tivo

Compania americană TiVo, care a lansat în 1999 recorderul video digital (DVR) cu același nume, a încheiat în luna februarie a acestui an un parteneriat cu Ness Software Engineering Services (Ness SES), furnizor de soluții și servicii IT, pentru extinderea activității de cercetare-dezvoltare.

Urmare a acestui parteneriat, au fost puse bazele unui centru de cercetare-dezvoltare în Iași. Pentru început, Ness SES va oferi americanilor de la TiVo o echipă de cercetare-dezvoltare, urmând ca apoi compania să transforme centrul de la Iași într-o facilitate proprie.

Prin închirierea unui nou spațiu în clădirea United Business Center 2, din cadrul Palas Iași, TiVo își consolidează operațiunile din Iași, lucru ce va permite menținerea ritmului de creștere a echipei.

Inaugurarea noului spațiu a avut loc în prezența unor persoane din top-managementul celor două companii: Dan Phillips, Chief Operating Officer TiVo, si Paul Lombardo, Chief Executive Officer NESS Software Engineering Services. Aceștia au afirmat că investițiile realizate până acum și care vor continua fac parte din strategia TiVo de creștere organică și de extindere a operațiunilor TiVo în Europa.

În acest sens, în următoarele luni vor fi angajați încă 50 de specialiști IT, astfel încât la finele anului echipa să cuprindă 100 de talente care își vor desfășura activitatea în cei peste 1.200 de metri pătrați amenajați. Printre pozițiile pentru care se fac recrutări acum se numără Development Manageri, Arhitecți, Developeri C, C++, Java, JavaScript, Automation Testeri, Technical support engineers.

TiVo Inc. (NASDAQ: TIVO) este un lider global al serviciilor de televiziune de ultimă generaţie. Soluţiile inovatoare de tip Software-as-a-Service ale TiVo, bazate pe tehnologia cloud, permit telespectatorilor să consume conţinut prin toate ecranele din interiorul şi din afara casei lor, punându-le la dispoziţie o abordare all-in-one pentru navigarea „haosului în materie de conţinut” prin combinarea continuă a televiziunii live, înregistrate, la cerere şi over-the-top într-o singură interfaţă utilizator intuitivă.

Ness Software Engineering Services este un furnizor de top de servicii de outsourced engineering. Ness SES ajută organizaţiile să concureze şi să se dezvolte în economia digitală actuală, oferindu-le expertiză vastă în produse şi platforme, date şi analiza, şi experienţă în ingineria software.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;