Peste 350 de persoane au apelat la serviciile oferite gratuit de Centrul Oncosuport Iași

De la deschiderea activității cu publicul, în luna septembrie a anului trecut, peste 350 de persoane diagnosticate cu cancer sau aparținători ai acestora au beneficiat de serviciile oferite de specialiștii Centrului Regional de consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – Oncosuport Iași.

Pe lângă serviciile de consiliere psihologică, asistență socială și juridică, persoanele care au apelat la sprijinul Oncosuport Iași au mai avut posibilitatea de a participa la diferite acțiuni de socializare, la tutoriate pe teme de interes specific, dar și la un ambițios program de terapie ocupațională. Nu în ultimul rând, se află în plină desfășurare sesiuni de terapie integrativă având ca scop îmbunătățirea relaționării sociale și emoționale a persoanelor diagnosticate cu cancer. De asemenea, în cursul acestui an, Patronatul Medicinei Integrative, prin intermediul Centrului Regional de consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – Oncosuport Iași,  a lansat ”Ghidul angajatorului”. Acesta conține informații utile pentru managementul oricărei firme sau instituții care are în vedere elaborarea unei politici sociale responsabile privind gestionarea situației angajaților care suferă de maladii grave, cum este cancerul.

“Dincolo de problemele ţinând de aspectul pur medical al problematicii cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu cancer, trebuie luat în calcul şi faptul că apariţia acestei boli este asociată cu un dezechilibru emoţional puternic, motiv pentru care componenta psihologică a tratamentului este considerată a fi determinantă în evoluţia recuperării pacientului. Persoanele diagnosticate cu cancer simt nevoia de a comunica şi a interacţiona cu cei aflaţi în situaţii similare, sensibilitatea şi receptivitatea la poveştile de viaţă şi experienţele acestora având o dublă dimensiune: informativă şi terapeutică. Se impune, aşadar, facilitarea şi gestionarea de către echipe specializate a acestui schimb de experienţă cu rol mobilizator pentru foarte mulţi pacienţi, rol pe care nu l-am asumat cu toată responsabilitatea și de care ne vom achita și în continuare”, a declarat Ciprian Pîrvu, coordonator centre regionale în cadrul proiectului „Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”.

Centrul Regional Nord-Est – Oncosuport Iași, cu sediul în Bulevardul ”Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, asistență socială și juridică persoanelor din zona de NE a țării, diagnosticate cu cancer de sân, cancer de col uterin și cancer testicular precum și aparținătorilor acestora. Acesta a fost înființat la Iași prin proiectul „Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, “Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative,  în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociaţia de Terapii Integrative “Sfântul Nectarie” – România.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri, Sănătate

Comments are closed.

;