PAŞI în EDUCAŢIA TUTUROR

proiect

Colegiul Tehnic „DIMITRIE LEONIDA” IAȘI, în parteneriat cu Asociația EURO BRĂILA SM, Școala Gimnazială TICHILESTI, Școala Gimnazială „MIRCEA SANTIMBREANU” BRAD, Colegiul Tehnic „PAUL DIMO” GALAȚI  organizează Conferinţa de lansare a proiectului „PAŞI în EDUCAŢIA TUTUROR!”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul principal îl constituie prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii în rândul a 390 de prescolari, elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, părinţi/tutori ai elevilor cu risc de părăsire timpurie a şcolii în localităţi rurale şi urbane din România prin implementarea de programe integrate de sprijin pentru aceştia.

Scopul proiectului „PAŞI în EDUCAŢIA TUTUROR!” constă în aplicarea principiului activității solidare la nivelul comunității între autorități, cadre didactice, părinți și alți actori interesați de educația de bază, cu activități preventive și remediale, servicii adaptate și sprijin financiar pentru corectarea și prevenirea părăsirii timpurii a școlii prin participarea la programe de educaţie de tipul „Şcoala după şcoală” și „A doua șansă”.

Valoarea proiectului este de 8.372.446,84 lei, din care 8.204.997,90 lei finanţare nerambursabilă și 167.448,94 lei contribuţia eligibilă a beneficiarului.

Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc în data de 16 septembrie 2015, ora 14,00 la Restaurantul clubului de agrement HAMAK din strada Poiana Izvoarelor, nr. 8, Pietrărie, Bîrnova.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;