Solidaritatea – exercițiu de educație

liceul-de-informatica-iasi

Echipa LIIS4U, formată din 24 de elevi ai Liceului Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil”, coordonați de prof. Daniela Anghelescu și prof. Anamaria Ghiban, vă invită să participați la dezbaterea cu titlul Solidaritatea – exercițiu de educație, care va avea loc luni, 5 octombrie 2015, între orele 10:00 – 12:00, în amfiteatrul liceului. Evenimentul face parte din seria activităților de sensibilizare a populației cu privire la problematica solidarității față de persoanele ce fac parte din categorii defavorizate, afectate de sărăcie, fiind cuprins în calendarul activităților din cadrul proiectului de voluntariat creat și implementat de echipa LIIS4U: Solidari cu cei de lângă noi! – 112 pentru Ucraina, cu care liceul nostru participă la competiția EUROSCOLA 2015.

La dezbatere va participa dl. Leonida Pop, Președintele Asociației ”Vasile Voiculescu”, partener al proiectului de voluntariat derulat de elevii liceului. Asociația implementează începând din luna mai un amplu proiect internațional, inițiat la Munchen-Germania, de susținere a persoanelor aflate în dificultate ca urmare a coflictelor din Ucraina, prin integrarea unor familii de refugiați ucraineni în comunitatea de la Măgura Ilvei, județul Bistrița Năsăud. Inițiativa Asociației ”Vasile Voiculescu”, căreia elevii noștri i s-au alăturat în această perioadă, este susținută de personalități marcante, printre care dl. Andrei Kurkov (reputat scriitor din Ucraina), dl. Otto Schilly (fost ministru de interne al Germaniei), d-na Renate Weber (fost europarlamentar-Germania), dl. Gabriel Andreescu (specialist în științe politice), dl. Bedros Horasagian (scriitor), dl. Günter Kaul (membru al Consiliului de administrație al Fundației MarthashofenStiftung-Germania), părintele Prof. Dr. Ion Caraza (Secretar General al Societății Biblice Interconfesionale din România), etc.

Prin organizarea acestui eveniment, ce aduce în prim plan o temă de actualitate, liceul nostru caută răspunsuri la provocările pe care le presupune educația în epoca contemporană, dezbaterea înscriindu-se în cadrul activităților menite să marcheze „Ziua Internațională a Educației”.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;