Lansarea proiectului Erasmus + „Building a bridge for a successful career”

noua-erasmus-plus

Colegiul Tehnic „Ion Holban ” Iași, în calitate de Organizaţia aplicantă, începând cu data de 01 septembrie 2015, implementează  proiectul ERASMUS + „Building a bridge for a successful career”,  proiect de formare profesională.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS +, acţiunea cheie KA1 VET.

Valoarea totală a proiectului: 92.365 euro.

Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta şi perfecționa competenţele, cunoştinţele şi abilităţile profesionale specifice standardelor de pregătire profesională pentru elevii din grupul ţintă, pentru fiecare profil în parte, prin efectuarea unui stagiu de pregătire practică în străinătate, la organizaţii gazdă din:

  • Germania: Compania  „Vitalis Betreuungsgesellschaft für Modellprojekte mbH“
  • Italia: Compania YouNet

Scopul proiectului Construind un pod pentru o carieră de succes” este ridicarea nivelului calitativ de pregătire al elevilor şcolii noastre, din învăţământul liceal şi profesional, clasele a IX-a şi  a X-a prin formarea unor priceperi şi deprinderi care să răspundă solicitărilor specifice pieţii muncii din Europa şi să permită creşterea nivelului de relaționare şi comunicare între elevi şi între elevi şi viitorii parteneri europeni.

Grupul ţintă căruia se adresează proiectul este format din:

  • Beneficiari direcţi: 43 de elevi din clasele a IX-a și a X-a (învățământ liceal și profesional) ce se pregătesc în domeniile: Economic, Estetica şi igiena corpului omenesc şi Turism şi alimentaţie.
  • elevii Colegiului Tehnic „Ion Holban” Iaşi care vor fi motivaţi să-şi îmbunătăţească rezultatele şcolare astfel încât pe viitor să participe şi ei la mobilităţi internaţionale şi să se adapteze la cerinţele pieţei de muncă europene.
  • cadrele didactice din Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi care vor aborda metode şi tehnici de predare – învăţare – evaluare pentru o mai uşoară adaptabilitate şi inserţie pe piaţa muncii a elevilor noştri, pentru o rezistenţă ridicată la cerinţele profesionale şi sociale  naţionale, europene şi internaţionale.
  • Beneficiari indirecţi:

   Principalele activităţi ale proiectului sunt: realizarea selecţiei elevilor participanţi la mobilitate, pregătirea pedagogică, pregătirea lingvistică, pregătirea culturală, realizarea celor 2 fluxuri la organizaţiile gazdă, diseminarea, evaluarea, realizarea unei broşuri cu exemple de bună practică.

   Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni: 1.09.2015 – 30.08.2016

  Prin implementarea proiectului se vor obţine următoarele:

  • rezultate cantitative: 43 elevi participanţi la mobilitate însoţiţi de 6 cadre didactice care vor observa cum este organizat un agent economic (salon de coafură, societate de turism-alimentaţie şi agent economic care dezvoltă servicii de contabilitate), îmbunătăţindu-şi în acest sens cultura antreprenorială.
  • rezultate calitative: creşterea nivelul de pregătire profesională in scopul obținerii performanţei, îmbunătăţind astfel, în mod real, perspectiva inserției profesionale şi sociale. Utilizarea unei limbi de circulație internaționala (engleza) va duce, de asemenea, la îmbunătăţirea competenţelor lingvistice atât de necesare în acest mileniu.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;