Voluntariat şcolar, cu prilejul Zilelor Iaşului, la Liceul Tehnologic Economic de Turism

liceul economic iasi

Proiectul  de voluntariat:  Hrană pentru pelerini şi suflet”  organizat de Liceul Tehnologic Economic de Turism în parteneriat cu Protopopiatul II  Iaşi şi Parohia Izvorul tămăduirii,  a ajuns   la a-V-a Ediţie și a a avut un adevărat succes și în acest an,  prin participarea a peste 100 de voluntari, elevi și profesori ai școlii.

Activitățile  a căpătat amploare în timp, astfel încât, pe data de 13 octombrie  au fost prezenţi alături de pelerinii sosiţi în oraşul nostru, elevi ai şcolii coordonaţi şi însoţiţi de  cadre didactice. Organizarea propriu-zisă a evenimentului a implicat, în termen de trei săptămâni, un număr mult mai mare de voluntari, cca. 400 de profesori şi elevi, care au donat sume de bani, pentru a pregăti şi a oferi pelerinilor pachete constând în: hrană rece consistentă, fructe, dulciuri, ceai cald, suc, apă şi cafea.

Creându-se o atmosferă de solidaritate umană şi de implicare socială, activitatea şi-a atins scopul principal şi anume: sensibilizarea elevilor şi cultivarea sentimentului de altruism, dar în egală măsură şi responsabilizarea acestora în vederea unor activităţi cu participare colectivă. Momentul a reprezentat pentru toţi cei implicaţi direct, ocazia de a resimţi şi de a transmite şi celorlalţi bucuria de a dărui.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;