Corul de Copii ANGELI a reînflorit!

angeli

Universitatea de Arte George Enescu a găzduit la început de octombrie 2015 selecția a peste de o sută de copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani dornici să reitereze istoria corului ANGELI. Timp de peste de zece ani, Corul de Copii Angeli a funcționat sub egida TVR Iași și Radio Iași, având ca dirijori, în ordine cronologică pe Doru Morariu, Ana Lăcrămioara Pauliuc, Ilie Hrubaru, regretatul Val Gafta și Consuela Radu. Asociația Muzicală Angeli a fost fondată de foștii coriști ANGELI din dorința de a readuce muzica corală pentru copii în prima linie în proiectele pentru Iași, Capitală Culturală Europeană, dar și în alte proiecte de nivel internațional.
120 de copii, școlari și elevi din învățamântul gimnazial s-au întrecut în cântece, exerciții ritmice și de auz în fața unui juriu de specialitate alcătuit din foștii membri ai Corului de copii Angeli, actualmente membri în instituții de cultură de prestigiu din orașul nostru, alături de Florin Spătariu, dirijor și profesor de cor. Ceilalți membri ai juriului au fost Carmen Stavrat, profesor instrumentist, Corina Dumitru, artist liric la Filarmonica „Moldova” din Iași, Dragoș Pintilii, solist vocal și Manuel Giugula, dirijorul corului Operei Naționale Române din Iași. Într-o atmosferă plină de inocență dar cu dorințe mărețe, membrii juriului au avut dificila sarcină de a alege din cei mai buni pe cei mai buni pentru ceea ce va însemna unul dintre cele mai performante coruri din Europa!
În urma preselecției au fost selectate 63 de voci ce vor răsuna foarte curând în concerte precum: Tvr Iași la aniversarea a 25 de ani de la înființare, de Crăciun la Radio Iași, la Catedrala Romano Catolică, în Palas Mall, Iulius Mall, Muzeul Literaturii Române etc. Pentru 2016 există deja pași concreți pentru a încheia parteneriate cu instituții de cultură
din Europa în vederea participării la minim două turnee, diferite concursuri internaționale, concerte și schimburi de experiență. De asemenea, în anul 2016, în luna mai, Asociația Muzicală Angeli intenționează să înființeze Mini Angeli (5-7 ani), pentru ca în octombrie 2016 să ia naștere Angeli Young (14-19 ani).

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;