Educație pentru o alimentație sănătoasă

seminar

Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani  a organizat, vineri, 16 octombrie 2015, începând cu orele 12.30, activitatea „Educație pentru o alimentație sănătoasă”, celebrând astfel Ziua Mondială a Alimentației.

Evenimentul a fost propus de Consiliul Şcolar al Elevilor şi coordonat de către doamna profesor Ioniță-Acsinte Simona Demetra. Au participat elevi din clasele IX – XII, profesori, doamna director adjunct Corina Ciopraga şi consilierii educativi profesor Hărățu Mihaela și profesor Coșniță Emilia-Felicia.

Activitatea a reprezentat prima etapă din proiectul educativ „Ești ceea ce mănânci”. Elevii şi profesorii prezenţi au audiat o prelegere, pe tema alimentației sănătoase, susținută de Emanuel Ilășoaia, absolvent al Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, Paşcani, promoţia 2014, student al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, specializarea Nutriție și dietetică şi lector al Asociației Responsabilitate pentru Sănătate.

S-au dezbătut modalitățile de a ne hrăni inteligent urmărindu-se şapte coordonate esenţiale: „cei 7 factori naturali decisivi pentru sănătatea noastră”; „cei mai importanți nutrienți: glucide, proteine și lipide”; „piramida alimentară”; „trofologia – știința combinării alimentelor”; „mesele zilei”; „reguli esențiale în alimentație”; „acționează!”. Aceste informații se găsesc şi în cartea „10 pași spre sănătate” publicată de Emanuel Ilășoaia, sub îndrumarea profesorilor de la UMF Iași și a membrilor Asociației Responsabilitate pentru Sănătate.

Următoarea etapă a proiectului se numește „Știm să gătim sănătos” și va fi un ecou al primei activități, feed-back-ul prin care profesorii vor afla dacă elevii participanți în prima etapă au asimilat și au pus în practică informațiile primite pe 16 octombrie 2015. Această nouă activitate presupune un concurs de gătit între echipe de voluntari, atât elevi cât și părinți.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;