”Carmen”, de G. Bizet, revine pe scena Operei Naționale Iași

carmen

După extraordinara premieră ce a marcat deschiderea stagiunii 2015-2016, „CARMEN” DE G. BIZET, cea mai cunoscută operă romantică franceză, revine pe scena Operei Naționale Române Iași.

Reprezentația are loc MIERCURI, 11 NOIEMBRIE 2015, ORA 18.30.

CONDUCEREA MUZICALă va aparţine dirijorului Cristian Oroşanu.

REGIE: Karel Drgáč (Viena), COREGRAFIE: Carlos Vilán (Madrid), DECOR: Octavian Neculai, COSTUME: Josef Jelínek (Praga).

Atras de fascinantul personaj al nuvelei lui Prosper Merimée, compozitorul Georges Bizet a compus o muzică pe cât de tulburătoare, pe atât de atrăgătoare, datorită ritmurilor de dans spaniole şi conturării unor personaje pline de viaţă şi adevăr. Spre marea sa dezamăgire, premiera de la Opera Comique Paris din 3 martie 1875 a fost un eşec. Valoarea operei s-a certificat în timp, „Carmen” atingând popularitatea „Traviatei” verdiene.

Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Operei, telefon 0332.888.448, e-mail bilete@operaiasi.ro. Prețul unui bilet variază între 10 și 60 lei, în funcție de locul ocupat în sală.

De asemena, O.N.R.I. oferă la fiecare spectacol, până la finalul anului, câte o invitație dublă pentru doi donatori de sânge. Intrarea în posesia invitațiilor se va face în baza adeverinței primite la unitatea medicală.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;