Președintele interimar al Consiliului Județean Iași a efectuat o vizită de verificare a bazelor de deszăpezire

deszapezire

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, a efectuat astăzi o vizită de verificare a bazelor de deszăpezire. Domnia sa a vizitat bazele principale de deszăpezire de la Iaşi și Târgu Frumos, la acestea adăugându-se baza de la Pașcani, precum și cele trei baze de suport de la Ţibăneşti, Vlădeni şi Răducăneni. Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean asigură toţi ieşenii că Judeţul Iaşi este mult mai bine pregătit pentru a face faţă situaţiilor de iarnă. „Noi, la Consiliul Județean Iași, am făcut un contract-cadru, pe o durată de patru ani, astfel încât asocierea de firme care a câştigat acest contract să se poată pregăti şi dota suplimentar. Suntem pregătiți să intervenim de la prima cădere de zăpadă”, a declarat Victorel Lupu, președintele interimar al Consiliului Județean Iași.

Asocierea are 40 de utilaje pregătite să intervină în situaţia de deszăpezire, mai exact 17 camioane cu sărăriţă, 11 autogredere, 6 freze de zăpadă şi 6 încărcătoare frontale, din care 35 în așteptare (tot timpul la dispoziția Direcției de Admnistrare a Drumurilor și Podurilor Iași) și 5 la cere (când o cere imperativ vremea).

Consiliul Judeţean s-a dotat suplimentar pentru intervenții eficiente și rapide pe timpul iernii. „Consiliul Judeţean a achiziţionat, anul trecut, două şenilate pentru intervenţii în caz de urgenţă. Cele două utilaje au costat împreună aproximativ 400.000 de lei. Ele vor rămâne în grija şi în operarea Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, reamintesc faptul că noi suntem singurul Județ din România care, pentru întreaga Regiune de Nord-Est, prin proiectul european implementat de ADI Euronest, a cumpărat 25 de freze noi de zăpadă de mare putere. Acestea au achiziţionate prin intermediul fondurilor europene. Cinci dintre aceste freze au revenit Judeţului Iaşi şi sunt acum custodia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Victorel Lupu.

Totodată, Daniel Minciună, Directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, a anunţat că utilajele care vor fi utilizate la deszăpezire vor fi monitorizate GPS. „Pe toate cele 40 de utilaje care se află sub contract cu Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor sunt montate sisteme de supraveghere de tip GPS. Am dorit ca totul să poată fi vizionat şi de pe internet”, a afirmat Daniel Minciună.

Linkul pentru monitorizarea utilajelor il puteti accesa aici

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;