Interes pentru parteneriate economice din partea mediului de afaceri suedez

Luni, 08 octombrie 2012, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primesacă vizita Excelenţelor Lor, Dl Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei în România şi D-na Răduţa Matache, Ambasadorul României în Suedia. Într-un cadru axat pe discuţii pragmatice şi constructive, la care au participat şi oameni de afaceri ieşeni interesaţi de oportunităţile pe care le oferă un parteneriat româno-suedez, a fost trecut în revistă nivelul şi potenţialul relaţiilor bilaterale româno-suedeze, apreciate ca fiind de un potenţial ridicat ce se impune a fi fructificat.

„Sunt aici pentru a vă transmite un semnal şi un mesaj de încredere din partea firmelor suedeze. Lucrurile progresează vizibil şi avem convingerea că în România găsim parteneri de afaceri credibili şi resursă umană calificată de foarte bună calitate.” (E.S. Anders Bengtcén – Ambasadorul Suediei în România)

„Am venit aici împreună pentru că avem interese convergente. Am simţit o deschidere reală mediului din partea mediului de afaceri suedez; tot ce ne trebuie este impulsul de a acţiona şi a ne căuta partenerii de afaceri potriviţi.” (E.S. Răduţa Matache – Ambasadorul României în Suedia)

Reprezentanţii companiilor ieşene prezente (textile, i.t., construcţii şi amenajări, comerţ) au avut posibilitatea prezentării individuale a profilului de activitate şi a domeniilor de interes, obţinând promisiunea facilitării unei legături cu firme suedeze din domeniile de activitate respective. De altfel, E.S. Răduţa Matache, Ambasadorul României în Suedia, a întărit ideea de promovare prin organizarea de evenimente dedicate la sediul Ambasadei României şi punerea la dispoziţia firmelor româneşti, în incinta Ambasadei, a unui spaţiu permanent cu destinaţia de expoziţie/showroom.

“Considerăm că putem derula un parteneriat reciproc avantajos între cele două comunităţi de afaceri, nu doar exportând resursă umană bine pregătită, ci conlucrând efectiv de la afacere la afacere. Există sprijinul celor două ambasade şi, cu sprijinul deopotrivă al Camerei de Comerţ şi Swedish Trade Council, se pot identifica noi pieţe şi parteneri contractuali pentru oamenii de afaceri ieşeni. De asemenea, recepţionând mesajul de încredere din partea suedeză, există speranţa unui lobby activ pentru concretizarea în ce ne priveşte a Coridorului IX Pan-European.” (Paul Butnariu – Preşedinte în exerciţiu CCI Iaşi)

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;