Muzeul Naţional al Asistenţei Medicale Româneşti, o iniţiativă OAMGMAMR Iaşi

logo

În judeţul Iaşi sunt peste 10.000 de asistenţi medicali de toate specialităţile, care îşi desfăşoară activitatea în diferite tipuri de unităţi medicale din mediul rural şi urban. Filiala Iaşi a OAMGMAMR este în asentimentul membrilor săi care doresc ca această profesie să fie importantă, utilă, respectată, cu un statut social înalt şi un prestigiu mare în rândul publicului, aşa cum a fost de la începuturile sale istorice.

În acest scop, Filiala noastră şi-a propus să amenajeze în noul sediu, în prezent în construcţie, un Muzeu Naţional al Asistenţei Medicale Româneşti care să refacă firul roşu al evoluţiei profesiei noastre şi legătura între diferitele generaţii de asistenţi medicali sub semnul compasiunii, al devotamentului şi al profesionalismului.

Muzeul va adăposti exponate importante pentru practicarea profesiei de asistent medical în ţara noastră şi va puncta principalele etape istorice ale dezvoltării profesiei din perioada înfiinţării primelor spitale până în prezent, numeroasele etape de şcolarizare parcurse de asistentele medicale în decursul timpului, evoluţia materialelor didactice şi a lucrărilor de specialitate, reflectarea profesiei în ziare, reviste, publicaţii, jurnale etc.

“Pe această cale solicităm sprijinul membrilor nostri în colecţionarea de obiecte, imagini şi informaţii care ar putea fi utile demersului nostru. Seringi, truse de sterilizare, ace, feşe, pansamente, cărţi vechi de nursing, cursuri, registre de spitalizare, fişe de practică, fişe de post, contracte, diplome, aparate de radiologie, laborator, radiografii, fotografii, jurnale, fragmente de ziare şi reviste etc. ar putea constitui exponate în Muzeul Naţional al Asistenţei Medicale Româneşti însoţite de poveşti de viaţă demne de luat în seamă care să constituie modele pentru generaţiile de asistenţi medicali care vor urma”, se menționează într-un comunicat al OAMGMAMR Iași.

Filed in: Sănătate

Comments are closed.

;