Primarul interimar şi rectorii universităţilor din Iaşi au dezbătut problemele studenţilor

intalnire Primarie

Primarul interimar Mihai Chirica a avut astăzi o întrevedere la care au fost invitaţi toţi reprezentanţii conducerilor universităţilor de stat şi private din Iaşi. La eveniment au participat conducerile Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Universității de Arte „George Enescu”, Universității Petre Andrei” şi Universității „Apollonia”.

Vrem să realizăm un protocol unic cu toate universităţile, în aşa fel încât să eliminăm relaţia dintre RATP şi universităţi, pe de-o parte, şi RATP şi studenţi, pe de altă parte. Am convenit cu rectorii prezenţi să eliberăm o legitimaţie electronică, fie anuală, fie pe toată durata studiilor. Distribuţia legitimaţiilor către studenţi să fie atributul universităţilor, iar Primăria să asigure legătura între instituţiile de învăţământ şi RATP. Legitimaţiile ar putea avea trei module: un modul pentru transport, la care să se aplice reducerea de 50%, al doilea modul pentru accesul în spaţiile universitare, iar al treilea pentru accesul, la preţ redus, în alte spaţii decât cele universitare, de exemplu la evenimentele culturale”, a declarat Mihai Chirica.

Rectorii şi-au exprimat acordul privind propunerea municipalităţii de a înfiinţa un spaţiu comun de lectură, pe timpul nopţii, în perioada sesiunilor de examene, în spaţiul bibliotecii Facultăţii de Filosofie (zona Fundaţie), precum şi pentru organizarea unei festivităţi comune la finalul anului universitar.

Discuţia de astăzi cu reprezentanţii universităţilor din Iaşi vine în urma întrevederii dintre edilul municipiului Iaşi cu reprezentanţii mai multor ligi studenţeşti, eveniment care a avut loc săptămâna trecută. Mihai Chirica a mai anunţat că în viitorul apropiat va convoca o întrevedere finală, la care să participe atât rectorii universităţilor ieşene, cât şi conducerile ligilor studenţeşti. Propunerile vor trebuie aprobate ulterior într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;