Primăria Iași demarează miercuri, 10 octombrie, programul de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece

Primăria municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAC) Iaşi, va începe cu data de 10 octombrie 2012 programul de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei pentru perioada sezonului rece (noiembrie 2012 – martie 2013). Ajutoarele se acordă în baza prevederile O.U.G. nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Depunerea formularelor pentru ajutorul de încălzire a locuinţei, se va face la:

          1. Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi, cu sediul din şos. Naţională nr. 43, zilnic, între orele 08.00-16.00 – doar pentru persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri (altele decât cele beneficiare de ajutor social).

          2. Centrele S.C. DALKIA TERMO S.A. Iaşi, formulare preluate de asociaţiile de proprietari/locatari  – pentru persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat.

”Tipizatele cuprinzând cererile şi declaraţiile pentru încălzirea locuinţei pot fi ridicate cu data de 10 octombrie 2012 de la furnizorii de gaze naturale (centrul E-On Moldova situat în Iaşi, str. Agatha Bârsescu nr.4bis) şi energie termică (S.C. DALKIA TERMO S.A. Iaşi).  Ulterior, furnizorul S.C. DALKIA TERMO S.A. Iaşi va distribui formularele către asociaţiile de proprietari/locatari. Cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei vor fi transmise de furnizorul de energie termică (S.C. DALKIA TERMO S.A. Iaşi) către Direcţia de Asistenţă Comunitară, în baza unui protocol de colaborare şi a borderourilor asociaţiilor de locatari/chiriaşi. Acestea vor fi înregistrate şi prelucrate în programul informatic, după care se vor emite dipoziţiile de stabilire/respingere drept şi situaţiile centralizatoare pentru fiecare categorie de beneficiari”, a declarat Luminița Munteanu, directorul executiv al Direcției de Asistență Comunitară (DAC) Iași. Informaţii suplimentare privind procedura de aplicare a O.U.G. nr.70/2011 vor fi comunicate periodic în mass-media locală, la centrele de informare de cartier, la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi (str. Mitropolit Varlaam nr. 54 şi şos. Naţională nr. 43) şi pe site-ul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi (www.dac-iasi.ro).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;