Iulius Group, prin reţeaua de clădiri de birouri clasa A United Business Center, a fost desemnat „Cel mai relevant dezvoltator în pieţele secundare”, în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings 2016

trofeu Iulius

Grupul de companii Iulius, cel mai mare dezvoltator și operator autohton de centre comerciale de tip mall și proiecte multifuncționale, care, pe segmentul office, deține la nivel național rețeaua de clădiri de birouri clasa A United Business Center, a fost premiat în cadrul celei de-a doua gale Forbes Best Office Buildings, desfășurată joi, 25 februarie 2016, în București. Distincția acordată Iulius Group este pentru „Cel mai relevant dezvoltator în piețele secundare”, având în operare aproximativ 80.000 de mp de spații office clasa A și alți 155.000 de mp în construcție, în marile orașe din afara Bucureștiului. Evenimentul a fost organizat de Revista Forbes România, cu scopul de a premia dezvoltatorii clădirilor de birouri din țară și de a recunoaște abilitățile manageriale care se reflectă în strategia de business a acestora.

Despre United Business Center

În ansamblul Palas Iaşi, brandul United Business Center (UBC) include patru clădiri de birouri operaţionale, cu o suprafaţă închiriabilă de 38.000 mp. Palas reprezintă cea mai dinamică destinaţie de business din Iaşi, locul unde au sedii peste 45 de companii. Doar în clădirile de birouri lucrează aproximativ 4.200 de persoane. În prezent, grupul Iulius dezvoltă alte două imobile office în ansamblul Palas Iaşi, cu o suprafaţă totală de 24.000 mp, ambele urmând a fi funcţionale în prima parte a acestui an.

La Cluj-Napoca, compania deține două clădiri de birouri clasa A, Iulius Business Center şi United Business Center Tower, ambele situate în imediata vecinătate a Iulius Mall Cluj. Aproximativ 2.000 de persoane lucrează în cei 17.500 mp ai clădirilor.

Experienţa în dezvoltarea şi operarea proiectelor mixte va fi implementată şi la Timişoara,acolo unde grupul Iulius construiește, în imediata proximitate a Iulius Mall, cel de-al doilea ansamblu multifuncţional din portofoliu. Openville va include, pe lângă funcţiunile de retail, parc şi entertainment, şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România (155 m şi 27 etaje). Construcţia ansamblului a început în luna septembrie a anului trecut, cu lucrările la o primă clădire de birouri, de 18.000 mp, ce urmează a fi inaugurată în această toamnă. Valoarea totală a investiţiei în proiectul Openville Timişoara se ridică la peste 220 milioane de euro.

Clădirile office dezvoltate de grupul Iulius sunt certificate sau în curs de certificare Green Building (GB), obţinând cele mai înalte calificative din ierarhia standardelor GB. Clădirea de birouri clasa A UBC 1, din ansamblul Palas Iaşi, a primit certificarea LEED® Gold conform standardului internaţional LEED for Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). Totodată, la Iaşi se derulează în prezentprocesul de certificare pentru clădiri verzi a întregului ansamblu Palas, conform standardului LEED Neighborhood Development, şi a noului imobil office UBC 5, din acelaşi complex urbanistic. Concomitent, se desfășoară procesul de certificare pentru prima clădire de birouri clasa A din ansamblul multifuncţional Openville, UBC 2, la care au început lucrările.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;