Profesori ieșeni participanți la activități inovative în Anamur, Turcia

proiect

Profesori ai Colegiului Național ”Garabet Ibrăileanu” au participat în perioada 7 – 11 martie 2016 la activitatea de învățare pe termen scurt “Forum Theater, a non-formal teaching method: achievements and challenges” care a avut loc la Anamur Anadolu Lisesi din localitatea Anamur, Turcia unde au participat câte cinci profesori din şcolile partenere din orașele Iași (România), Blaszki (Polonia), Ptuj (Slovenia) și Roma (Italia).
Întâlnirea este inclusă în proiectul de parteneriat strategic Erasmus+, KA2 “Forum Theatre – a Learning Instrument for Education” (2014-2016) coordonat de Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” din Iași.
În cadrul întâlnirii de proiect la partenerul din Anamur au fost prezentate aspecte teoretice și metodologice privind conceptul de Teatru Forum, s-au discutat realizările, s-au desfăşurat sesiuni interactive și prezentări video ale unor piese de teatru forum realizate de către elevi. Toate aceste activităţi au drept scop realizarea unui ghid metodologic intitulat “Theatre Forum – a non-formal teaching method in the European context” care sperăm că va fi un instrument eficient în pregătirea profesorilor şi a elevilor pentru implementarea unor ateliere de teatru forum, metodă ideală pentru dezvoltarea personală, pentru autovalorizare, pentru stimularea unei atitudini pozitive, proactive si participative a elevilor. Ghidul metodologic va fi prezentat în cadrul unei conferințe cu titlul “Theater forum – a non-formal teaching method in the European context” care va avea loc la Iași în luna mai 2016.
Cei 25 de profesori prezenți au discutat despre diverse probleme pe care le-au întâmpinat în realizarea pieselor de teatru forum, au propus abordări creative legate de implementarea acestora la clasă, și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare în limba engleză si au cunoscut câteva dintre aspectele complexe ale culturii si civilizatiei turce.
Următoarea mobilitate va avea loc în luna mai 2016 la Colegiul Național ”Garabet Ibrăileanu” Iași unde se vor discuta teme legate de utilizarea TIC și a comunicării virtuale în teatru forum.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;