Activităţi Francofone la Paşcani

francofonie
În fiecare an, la 20 martie, comunitatea francofonă internațională sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei.
În acest an, România celebrează 23 ani de la aderarea la Organizația Internațională a Francofoniei.
Membrii catedrei de limba franceză ai Colegiului Mihail Sadoveanu, Pascani: prof. Pricope Viorica, Aparaschivei Anca, Mireanu Crina, Eniu Lucia, Rosu Ana-Maria au inițiat o serie de activități extracurriculare cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei: FrancoDanse, FrancoThéâtre, FrancoAfiches, FrancoFilmsconcretizate în ateliere, expoziții, concursuri, proiecte în cadrul orelor de curs ˮ L’histoire de la Francophonieˮ, exprimare orală pornind de la muzica franceză și filmul francez având ca scop creșterea interesului pentru comunitatea francofonă,dezvoltarea abilitaților de comunicare și liberă exprimare.
Sărbătoarea clatitelor, ˮLa Fête des crêpesˮ, ce urma a se desfășura pe 2 februarie a fost amânată tocmai pentru a fi sărbătorită în cadrul Francofoniei, iar elevii, entuziasmați, s-au folosit de această ocazie pentru a oferi  clatite,marcând astfel ieșirea din iarnă, conform sărbătorii franceze ˮLa Chandeleurˮ .
Limba franceză este a șasea cea mai utilizată limbă din lume, după chineză,engleză,hindi,spaniolă si arabă urmată de portugheză. Franceza este a doua limbă după engleză vorbită cu peste 120 milioane de elevi și o jumătate de milion de profesori de franceză în străinătate. Putem afirma că e una dintre limbile vieții economice internaționale, care reprezintă 15% din bogăția mondială.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;