5:14 pm - Monday April 29, 3652

Vizită la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a delegaţiei oficiale a oraşului Cernăuţi

Sâmbătă, 13 octombrie 2012, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primesacă vizita Delegaţiei oficiale a oraşului Cernăuţi, condusă de Petro Rotar – viceprimar, Valentyn Manilich – vicepreşedinte al Consiliului Regional, şi Vasyl Liakhovych – preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cernăuţi.

Timp de o oră, într-un cadru axat pe discuţii pragmatice şi constructive, la care au participat reprezentanţi ai asociaţiilor bilaterale româno-ucrainene şi oameni de afaceri ieşeni interesaţi de oportunităţile pe care le oferă dinamizarea relaţiilor de afaceri româno-ucrainene (în special în domeniile eletronică şi electrotehnică, reţele de distribuţie, confecţii metalice), a fost trecut în revistă nivelul şi potenţialul relaţiilor bilaterale, precum şi oportunităţile existente. De asemenea, la întâlnire a participat şi Mihai Chirica, viceprimar al Municipiului Iaşi.

„În baza protocolului de colaborare existent între Camerele de Comerţ şi Industrie din Iaşi şi Cernăuţi, suntem deschişi la construi un împreună o platformă de comunicare de informaţii comerciale, de la transmitere de profile de firmă şi până la teleconferinţe, pe care să o punem la dispoziţia celor două comunităţi de afaceri. Firmele pe care le reprezentăm sunt interesate de experienţa firmelor româneşti şi, ca atare, vom pune în practică un program comun de misiuni economice.” (Vasyl Liakhovych – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cernăuţi)

Reprezentanţii companiilor ieşene prezente au avut posibilitatea prezentării individuale a profilului de activitate şi a domeniilor de interes, obţinând promisiunea facilitării unei legături cu firme ucrainene din domeniile de activitate respective, precum şi sprijinul total pentru deschiderea de filiale, reprezentanţe sau înfiinţarea unor firme mixte pe teritoriul Ucrainei.

„Am convenit cu partea ucraineană ca, pentru o mai bună promovare şi îmbunătăţire a relaţiilor comerciale, firmele ieşene să poată participa la târgurile şi expoziţiile organizate la Cernăuţi fără să suporte costuri legate de expunere şi alocare de standuri. Mai mult decât atât, partenerii noştri de la CCI Cernăuţi pot acţiona ca o interfaţă între firmele româneşti şi potenţiali parteneri din toată Ucraina, pentru a facilita contactul direct în funcţie de domeniile de intres.” (Paul Butnariu – Preşedinte în exerciţiu CCI Iaşi)

De asemenea, s-a convenit de către ambele părţi intensificarea demersurilor de lobby pentru promovarea şi transpunerea în practică a unor proiecte cu impact regional: autostrada Tg. Mureş – Iaşi – Chişinău – Odessa; aeroportul internaţional Iaşi; centrul inter-modal de transport Iaşi; coridorul IX feroviar Moscova – Istanbul; amenajarea hidroenergetică a Prutului.

Filed in: Economic

Comments are closed.

;