2 Aprilie, Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului

Afis - Light It Up Blue 2016 - AWORK.cdr

Data de 2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor.

În Iași, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iași, împreună cu partenerii sai au pregătit acțiuni și manifestări publice, în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Campaniei „Arată că iți pasă!”, printr-o serie de evenimente publice dedicate copiilor și tinerilor cu autism.

Unul dintre acestea va avea loc în seara zilei de 2 Aprilie,  ora 19,30, în fața Primăriei Iași când, împreună cu persoanele cu autism, vom ilumina clădirea Palatului Roznovanu în culoarea albastru. Prin aceasta acțiune Iașul se alătură campaniei internaționale „Light it up blue” prin care principalele clădiri din marile orașe ale lumii se iluminează în albastru, în semn de solidaritate pentru persoanele diagnosticate cu autism.

Momentul va fi precedat de un moment demonstrativ de zumba și lansarea baloanelor albastre.

Alături de Primăria Iași vor fi iluminate în albastru și Camera de Comerț și Industrie Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;