Profesorii de limba franceză din ţară se întâlnesc la Iaşi

colegiul-negruzziProfesorii de limba franceza din tara se reunesc la Iasi, cu ocazia conferintelor organizate de I.S.J. Iasi si de A.R.P.F. sub titlul Partager pour s’enrichir (editia a VIII-a, 16 aprilie 2016).

Evenimentul are loc la Colegiul National C. Negruzzi, incepand cu ora 9.00
Inspectoratul Scolar Judetean Iasi este promotorul unui eveniment unic la nivel national – sesiunea de conferinte si ateliere pe teme deinterculturalitateplurilingvism si metode moderne de predare-invatare-evaluare la limba franceza, intitulata sugestiv Partager pour s’enrichir. La cea de-a VIII-a editie – care are loc in ziua de 16 aprilie la Colegiul National “C. Negruzzi” participa 200 de profesori de limba franceza din toate judetele tarii. Evenimentul este initiat de inspectorul de limba franceza, prof. Sabina Manea, si organizat in colaborare cu Asociatia Romana a Profesorilor de Limba Franceza (A.R.P.F.), Colegiul National “C. Negruzzi”, Centrul International de Limbi Moderne de la Graz, Institutul Francez si Delegatia Wallonie-Bruxelles.
Catherine KERBRAT-ORECCHIONI, cercetatoare la Universitatea din Lyon, François MULLER, cercetator in cadrul Ministerului Educatiei Nationale din Franta, Jean-François DE PIETRO si Ildikó LORINCZ, experti ai Centrului European pentru Limbi Moderne de la Graz vor sustine conferinte si ateliere vizand competentele profesorului modern, initierea si derularea proiectelor plurilingvistice, competentele lingvistice ale elevilor si crearea unor conexiuni intre limbile pe care acestia le cunosc. Depasind cu mult granitele didacticii limbii franceze, discursurile care vor fi in centrul atentiei la editia din 2016 reprezinta, de fapt, pentru toti profesorii participanti o modalitate eficienta si moderna de formare si de actualizare a cunostintelor, tinand cont de temele abordate, dar si de posibilitatea de a comunica – sub forma unor sesiuni de intrebari si raspunsuri – cu vorbitorii nativi invitati.
Din dorinta de a construi un univers francofon complet, intr-o impletire a artelor, la editia din acest an toti profesorii vor primi din partea organizatorilor, odata cu mapele de participare, CD-uri cu muzica clasica si volume ale unor cunoscuti autori francezi. Valoarea evenimentului a crescut in fiecare an, invitatii din Franta si Belgia care au conferentiat la editiile anterioare la Iasi fiind nume sonore la nivel international – Jean-Pierre CUQ, presedintele Federatiei Internationale a Profesorilor de Limba Franceza, Luc COLLÈS, Emmanuelle RASSART, Richard LESCURE sau Claire BOURGUIGNON – profesori universitari, Michel BOIRON,  Isabelle MORIEUX sau Adeline GAUDEL, formatori cunoscuti si apreciati pentru inovatia didactica si pentru promovarea unor metode moderne de lucru la clasa. Vom continua sa deschidem porti spre cunoastere, cultura si comunicare pentru profesorii din toate judetele tarii, dovedind receptivitate fata de valorile multiculturalismului prin initierea si organizarea sesiunii internationale de conferinte Partager pour s’enrichir, dar si preocupare pentru calitatea educatiei in spiritul valorilor unui invatamant modern, polivalent si orientat spre cunoastere, competenta si receptivitate culturala.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;