Academia S&T la Iași

negruzzi

Joi, 21 aprilie 2016, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași, se vor desfășura mai multe workshop-uri susținute în cadrul Programului Academia S&T – proiect national de prelegeri și conferințe interactive de popularizare a științelor dezvoltat de revista Știință&Tehnică începând cu anul 2011. Academia S&T își propune să familiarizeze elevii români cu cele mai noi descoperiri și invenții din domenii precum robotică, realitate virtuală, ecologie, astronomie, paleoantropologie, neuro-științe sau futurologie.
Invitații activității sunt:
Marc Ulieriu, jurnalist de știință, redactor șef al revistei Știință&Tehnică. Tema prelegerii: Tehnologiile și omul viitorului. Cum influențează dispozitivele și tehnologiile din prezent evoluția omului?

Adrian Nicolae, jurnalist de știință, doctorand în paleoantropologie. Tema prelegerii: Descoperirile de la Poiana Cireșului. Istoria evoluției umane este rescrisă de o serie de descoperiri arheologice realizate în România.

Oraan Mărculescu, jurnalist, ecologist. Tema prelegerii: Eco-apocalipsa. Cât de adevărată este și ce impact are încălzirea globală / Cum putem lupta împotriva poluării?

Tot în cadrul activității va fi prezentat un documentar despre construcția celui mai mare laser din lume la Măgurele, ELI-NP, și aplicatiile acestuia.

La activitate sunt invitați să participe elevi și cadre didactice de la diferite colegii și licee teoretice din județul Iași.

Organizatori:
Alexandra Comăniciu, elevă la Colegiul Național Iași
Mihaela Mariana Țura, Rodica Perjoiu, Anca Apetrei, Sorin Galer, profesori la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;