Rezultate de excepţie obţinute de doi elevi ai Colegiului Naţional „Emil Racoviță”

ovidiu avadanei

Ovidiu Avădanei

O nouă confirmare a valorii învățământului  ieșean vine de la Colegiul Național „Emil Racoviță” prin rezultatele de excepție obținute recent de doi dintre elevii olimpici ai acestui colegiu.

Astfel, în urma susținerii probelor de selecție pentru formarea echipei naționale a României, Ovidiu Avădanei, elev în clasa a XII-a, va participa la Olimpiada Internațională de matematică, în luna iulie 2016, la Hong Kong. Această performanță reprezintă o încununare a eforturilor individuale, a pasiunii, perseverenței, precum și a îndrumării competente și constante a mentorului său, profesorul Cătălin Budeanu.

tudor pipirig

Tudor Pipirig

Celălalt rezultat remarcabil a fost obținut de Tudor Pipirig, din clasa a XI-a, recent calificat la Olimpiada Internațională Științele Pământului, care va avea loc în septembrie, în Japonia.

Pasiunea pentru chimie, curajul experimentelor și al experiențelor noi i-au fost stimulate de profesorul Petronela Ilaș, iar viziunea interdisciplinară a fost modelată de către profesorii Lorela Caradan (biologie), Mihaela Lesenciuc (geografie) și Cristinel Miron (fizică).

Evoluția celor doi elevi stă, de altfel, sub semnul excelenței încă din anul 2011. De-a lungul anilor de studiu, ambii au obținut rezultate deosebite, Ovidiu Avădanei la Olimpiada Națională de matematică și Balcaniada de matematică, iar Tudor Pipirig la Olimpiada Națională de Chimie și Olimpiada Națională Științele Pământului.

Ovidiu și Tudor sunt elevi deosebiți, dornici de cunoaștere care au întâlnit profesori dedicați care le-au fost alături, îndrumându-i cu competență, răbdare și pasiune. Această întâlnire fericită a determinat evoluția lor și obținerea unor rezultate excepționale”, a declarat directorul Colegiului Național „Emil Racoviță”, profesor Paula Gavrilescu.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;