400.000 de lei alocate proiectelor ONG-urilor pe domeniile social, sănătate, educație și mediu

primaria-iasi

Comisia de Relaţii cu Societatea Civilă şi Evaluare a Proiectelor pentru domeniile social, sănătate, educaţie, mediu de la nivelul Primăriei Municipiului Iași (numită prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 66/2016), a definitivat procesul de jurizare a propunerilor depuse de ONG-uri.

Au fost analizate 27 de propuneri de proiecte. O parte dintre acestea au fost redirecționate spre Comisiile de Selecție în domeniul Cultural, respectiv Tineret, întrucât solicitările nu se încadrau în domeniile de interes ale Comisiei de relații cu societatea civilă și evaluare a proiectelor pentru domeniile social, sănătate, educație, mediu.

Proiectele câștigătoare vizează intervenții sociale diverse, precum grupuri vulnerabile de copii și tineri, persoane cu dizabilități, dar și vârstnici.  Nivelul de finanţare pentru fiecare proiect a fost stabilit în urma analizei documentaţiei financiare, după cum urmează:

proiecte

Suma acordată pentru finanţarea proiectelor societăţii civile care au solicitat finanţare nerambursabilă la acest termen din programul anual se ridică la valoarea de 400.000 lei, dintr-un total al fondurilor disponibile de 400.000 lei.

Procesul de selecție a fost mai elaborat în anul 2016 față de anii anteriori, în comisiile de analiză fiind integrați specialiști externi municipalității, cu o activitate profesională recunoscută în domeniul sociologiei, asistenței sociale și a problematicii grupurilor defavorizate. Componența Comisiei: Victor Poede, Daniela Cozma – reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași; Beatrice Elena Darie – evaluator propus de reprezentanții Comisiei ONG; Daniela Tatiana Șoitu – reprezentant al Universității „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Filozofie, Departamentul de Sociologie și Asistență Socială; Laurențniu Năvodaru, Marius Aur, Anca Preda – reprezentanți ai Consiliului Local Municipal Iași; Delia Roșu – secretar al Comisiei (fără drept de vot).

Filed in: Administrație, Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;