5:14 pm - Monday May 1, 8152

Cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, în vizită în orașul Civitavecchia din Italia

erasmus

La începutul lunii iunie s-a desfășurat  vizita de lucru a profesorilor, în cadrul proiectului Erasmus+ “Cooperarea dintre școlile europene în vederea creării, aplicării și diseminării resurselor educaționale deschise prin folosirea tehnologiilor informației și ale comunicării”.

Vizita s-a desfășurat în orașul Civitavecchia din Italia și au participat trei cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași. De asemenea, la această vizită transnațională au mai participat câte trei profesori din celelalte țări partenere, Polonia și Turcia, la care, bineînțeles, s-au adaugat participanții din țara gazdă. Întâlnirea a fost una de management de proiect și s-au discutat obiectivele proiectului. Astfel, s-au analizat activitățile deja desfășurate pentru a se vedea în ce măsură ele au atins țintele proiectului și s-au stabilit noi strategii pentru atingerea următoarelor obiective. Printre temele mai importante ce au fost discutate, pot fi menționate: On-line Journal, Teenagers’ world (proiecte ce au ca obiective colaborarea elevilor prin intermediul platformelor on-line), TwinSpace – platformă de diseminare a proiectelor europene, organizarea unui concurs pentru elevii implicați în proiect, analiza activităților desfășurate de elevi în cadrul mobilității ce a avut loc în Italia (Civitavecchia).

Să reamintim faptul că,  la jumătatea lunii aprilie  a avut loc a doua vizită de lucru cu elevii, în cadrul aceluiași proiect Erasmus+ “Cooperarea dintre școlile europene în vederea creării, aplicării și diseminării resurselor educaționale deschise prin folosirea tehnologiilor informației și ale comunicării”. La aceasta  au participat zece elevi și două cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, alături  de elevi și profesori din celelalte țări partenere, Polonia și Turcia, la care s-au adăugat participanții din țara gazdă.

Programul pregătit de partenerii din Italia a fost unul foarte atractiv și diversificat, astfel încât elevii au avut parte de o experiență de neuitat. Au fost îmbinate cu succes activitățile desfășurate în incinta școlii cu cele în aer liber. Ținând cont de faptul că Italia are o istorie și cultură bogate, s-au efectuat excursii în orașul Tarquinia la Museul Național Etrusc și la criptele etrusce Monterozzi. Bineînțeles că de pe harta explorărilor nu putea lipsi Roma. Cu această ocazie elevii au avut ocazia să vadă Colosseumul, Arcul lui Constantin, Forurile Imperiale, Columna lui Traian pentru ca apoi să viziteze impunătoarea Piață a Vaticanului.

Nu trebuie uitat faptul că obiectivul principal al proiectului este de a implementa folosirea tehnologiei în cadrul curriculum-ului, cu scopul de a dezvolta elevilor competențe și abilități necesare secolului XXI, într-un mod eficient și creativ. S-au organizat astfel, ateliere de lucru în care s-au creat documentare în iMovie, Glogster, on line Magazine.

De asemenea, în program s-au regăsit activități ce au devenit tradiție în cadrul acestui proiect: Treasure Hunt și Festivalul culturilor. Amintim că “Vânătoarea de comori” este un joc prin care elevii au descoperit frumusețile orașului Civitavecchia prin folosirea unor hărți interactive ce le-au permis orientarea și identificarea unor obiective turistice importante.

Următoarea întâlnire din acest proiect,  cu elevii,  va fi în orașul Boldavin din Turcia, în luna octombrie.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;