Impactul Noului Cod Vamal al Uniunii Europene, prezentat de DELOITTE la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

afis

Camera de Comert şi Industrie Iaşi împreună cu Deloitte România organizează un seminar privind impactul modificărilor aduse de Noul Cod Vamal al Uniunii Europene asupra companiilor, seminar care va avea loc la sediul Camerei de Comerţ în data de 22 iunie 2016.

Seminarul va oferi participanţilor o abordare structurată a impactului noii legislaţii vamale asupra modului de derulare a operaţiunilor vamale, o analiză a riscurilor şi oportunităţilor existente precum şi a acţiunilor ce trebuie întreprinse pentru ca firmele să se conformeze noilor prevederi.

Va fi un seminar cu durata de 8 ore în care vor fi abordate teme precum:

  • Măsuri tranzitorii pentru operaţiunile aflate în derulare la 1 mai 2016 (Operaţiuni Temporare, Perfecţionare Activă).
  • Instrumente de securizare a valorii în vamă – Informaţii Obligatorii şi metode de ajustare.
  • Preţurile de transfer şi valoarea în vamă.
  • Fuzionarea regimului de Transformare sub Control Vamal cu cel de Perfecţionare Activă.
  • Operator Economic Autorizat – obligaţie sau necesitate.
  • Vămuirea în România a mărfurilor aflate în alte state membre.
  • Informaţii/imagine de ansamblu asupra modificării procedurilor vamale.
  • Tranziţia sistemului IT.
  • Tranziţia administrativă /reevaluarea autorizaţiilor până la sfârşitul lunii aprilie 2019.
  • Garanţii obligatorii.
  • Proceduri simplificate.

„Seminarul va avea un caracter interactiv, iar lectorii de top ai DELOITTE vor aborda inclusiv probleme/speţe concrete propuse de participanți, motiv pentru care încurajăm participanţii să transmită în avans propriile întrebări prin intermediului Formularului de înregistrare. Este al doilea eveniment pe care îl organizăm în parteneriat cu DELOITTE în acest an, după cel din luna martie dedicat noilor prevederi fiscale şi ne bucurăm că putem oferi companiilor şi specialiştilor, şi în acest an ca şi în anii trecuţi, oportunitatea dezbaterilor profesionale cu experţii unei companii din Big 4 (grupul celor mai mari patru companii de consultanţă şi audit la nivel mondial).” (Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi)

Lectori de top din cadrul Deloitte:

  • Mihai Petre – peste 14 ani de experienţă în consultanţă pentru companiile locale şi multinaţionale pe probleme de taxe directe şi indirecte, specializat în domeniul problemelor legate de accize, vama şi mediu. Membru al unui Grup de lucru pe legislaţie vamală care reprezintă interesele comunităţii de afaceri din România şi  are ca scop îmbunătăţirea legislaţiei vamale. Membru ACCA, al Camerei Consultanţilor Fiscali din România şi deţine acreditare de declarant vamal.
  • Daniela Neagoe – specialist fiscal cu o experienţă de peste 13 ani în domeniul vamal. Şi-a început cariera ca inspector la Autoritatea Naţională a Vămilor şi a continuat în cadrul companiilor din Big 4, unde şi-a dezvoltat experienţa în domeniul vamal, accize şi mediu. Membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România din 2007 şi deţine acreditare de declarant vamal.
  • Cosmin Dincă – şi-a început cariera în 2007 ca şi comisionar vamal, dobândind totodată o experienţă practică în întocmirea declaraţiilor vamale. După ce s-a alăturat echipei de consultanţă vamală din Deloitte, şi-a lărgit aria de cunoştinţe în domeniul produselor cu dublă utilizare, operaţiunilor de foraj offshore şi al regimurilor suspensive din industria aviaţiei. În ultimul timp, a fost implicat în obţinerea de autorizaţii vamale, asistenţă pe parcursul controalelor ulterioare şi servicii de formare pentru angajaţii societăţilor implicate în operaţiuni vamale.

La finalul seminarului se vor înmâna certificate nominale de participare.

Participarea la acest seminar interactiv este posibilă exclusiv pe bază de înregistrare prealabilă. Doritorii sunt îndemnaţi să se înscrie din timp întrucât, pentru a păstra caracterul interactiv al seminarului, locurile sunt limitate.

Mai multe detalii şi Formularul de înregistrare: www.cciasi.ro

Filed in: Economic

Comments are closed.

;