Un elev din Iaşi va reprezenta România la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară „Tuymaada”

tudor cozma

Tudor-Cristian Cozma, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, s-a calificat la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară „Tuymaada”, Yacuția, (capitala Republicii Saha din Federaţia Rusă), la disciplina chimie, profesor îndrumător Paula Gavrilescu.

Este a patra olimpiadă internațională la care se califică Tudor. În decembrie 2014, el a fost premiat cu  medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfășurată în Argentina; în septembrie 2015 a primit medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, desfășurată în Brazilia, iar în mai 2016 a obținut medalia de argint la cea de-a XIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe a Uniunii Europene EUSO, desfășurată la Tartu, Estonia.

Pasionat de chimie, matematică, fizică, biologie şi ramurile geografiei şi cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, Tudor-Cristian Cozma este un elev preocupat de devenirea sa cognitivă și emoțională, fiind totodată și un strălucit interpret al pianului.

Pentru Tudor, performanța înseamnă „muncă, perseverență, pasiune și devotament – nu numai din partea elevului, ci şi din partea profesorilor. Meritul este însă al profesorilor deoarece dumnealor îţi clădesc eșafodajul, iar tu ești cel care trebuie să construiască, dumnealor stabilesc volumul de cunoştinţe, îţi dau indicaţii sau îți pun în față o paletă de provocări din care să alegi. Pot să spun că sunt extrem de recunoscător profesorilor pe care i-am întâlnit”.

„Mă bucur că elevi excepționali ca Tudor ajung la astfel de performanțe datorită sprijinului familiei și al profesorilor, dar în primul rând prin efortul lor susținut, prin muncă, dăruire și studiu individual. Nu pot decât să-l felicit din inimă și să-i aduc aminte că perfecțiunea nu poate fi atinsă, însă urmărind perfecțiunea, atingem excelența”, a declarat prof. Paula Gavrilescu, directorul Colegiului Național „Emil Racoviță”.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;