Elevi fericiţi, sănătoşi şi creativi dincolo de graniţe

noua-erasmus-plus

Şcoala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iaşi împreună cu şcolile partenere din Bulgaria, Cipru şi Turcia anunţă finalizarea proiectului „Elevi fericiţi, sănătoşi şi creativi dincolo de graniţe”, care s-a derulat în perioada 2014 – 2016 în ţările partenere. Acest proiect a fost finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus.

 Proiectul „Elevi fericiţi, sănătoşi şi creativi dincolo de graniţe” şi-a propus să ajute elevii din şcoala noastră să menţină un echilibru între activităţile petrecute în faţa calculatorului, activităţile sportive şi cele de implicare în viaţa comunicăţii locale. Peste 500 de elevi din şcoala noastră au participat la activităţile atractive desfăşurate în cadrul lunilor tematice pe care proiectul le-a propus: „TIC util”, „Grădinărit”, „Un cetăţean responsabil”, „Muzică, artă şi dans” şi „Educaţie fizică şi alimentaţie sănătoasă”. 28 de elevi din  Şcoala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iaşi, însoţiţi de 6 profesori, au participat la un schimb de experienţă de 2 săptămâni în şcolile partenere din Bulgaria şi Cipru pentru a învăţa cum să îmbine armonios activităţile educative şi cele de petrecere a timpului liber pentru a deveni mai sănătoşi, mai fericiţi şi mai creativi. În plus, 90 de părinţi au participat la traininguri gratuite pentru a învăţa cum să-si sprijine  copiii să folosească înţelept noile tehnologii şi au primit în format electronic ghidul Noile tehnologii – între necesitate şi responsabilitate, elaborat de echipa de implementare a proiectului.

Joi, 16 iunie 2016, la ora 17, la Şcoala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iaşi vor avea loc concursuri sportive organizate cu prilejul finalizării proiectului „Elevi fericiţi, sănătoşi şi creativi dincolo de graniţe”.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;