1:31 pm - Saturday December 5, 2020

Protocol de colaborare între România şi Republica Moldova, semnat la Camera de Comerţ

cciIntensificarea dezvoltării mediului de afaceri este dorită pe ambele maluri ale Prutului, atât din punct de vedere al dezvoltării antreprenoriatului local, cât şi al cooperării economice dintre România şi Republica Moldova.

Un demers în acest sens se doreşte a fi şi semnarea protocolului de colaborare dintre Asociaţia Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România (AICAR) şi Reţeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM), cu sprijinul firmei de consultanţă DAL Consulting şi al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. Protocolul va fi semnat joi, 28 iulie 2016, la sediul Camerei de Comerţ.

„Acest protocol îşi propune să unească eforturile structurilor de sprijinire a afacerilor, cu scopul unei mai bune promovări a oportunităţilor de finanţare pentru startup-uri, dezvoltarea şi realizarea de evenimente comune şi  schimburi de experienţă, elaborarea de proiecte transfrontaliere, promovarea bunelor practici în afaceri”, a spus Angelica Manea, Manager DAL Consulting.

„Sunt convins că, dincolo de anumite incertitudini din ultimii ani în plan geopolitic, apele se vor linişti la un moment dat, iar piaţa estică va redeveni mai accesibilă, context în care a avea relaţii de afaceri cu parteneri din Republica Moldova poate reprezenta un avantaj. Acel moment nu trebuie pur şi simplu aşteptat să vină. Trebuie să ne pregătim, să ne identificăm parteneri de afaceri, să construim o colaborare. Mai mult decât atât, este şi o datorie de suflet a noastră să sprijinim cât de mult putem Republica Moldova, de la împărtăşirea experienţei, cu bune şi cu rele, în accesarea fondurilor europene, până la derularea unor contracte comerciale concrete şi, de ce nu, investiţii în diverse domenii” , a declarat și Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;