Expoziție foto cu obiective medievale în centrul Iașului

Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes organizează de vineri, 25 mai, până duminică, 27 mai, în Parcul Expoziției din Iași, o expoziție cu fotografii de mari dimensiuni pentru promovarea circuitului turistic medieval din Transilvania.

Proiectul ”Circuit turistic medieval în Transilvania” a primit o finanțare de 1.035.576,16 lei din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, prin POR 5.3. Scopul acestui proiect este promovarea în rândul cetățenilor și a agențiilor de turism a obiectivelor medievale din județele Brașov, Mureș și Sibiu sub forma unui ”Circuit turistic medieval în Transilvania”.

Am ales doar cele trei judeţe datorită concentraţiei mari de biserici fortificate, castele şi cetăţi medievale care se regăsesc pe teritoriul acestor judeţe, comparativ cu celelalte judeţe din Regiunea Centru, unde aceste elemente de patrimoniu nu se regăsesc într-un număr semnificativ. Mai mult, am ales cele trei judeţe deoarece 6 dintre cele 7 monumente UNESCO din Regiunea Centru se află aici: Viscri, Prejmer (Braşov), Biertan, Valea Viilor (Sibiu), Saschiz şi Sighişoara (Mureş)”, a declarat Astrid Hamberger, vicepreşedinte al ARPCPS.

În centrul Iașului, timp de 3 zile, de la ora 10.00 la ora 18.00, trecătorii vor putea admira o selecție de 80 de fotografii de mari dimensiuni (1x1m sau 1,5 x 1m) amplasate pe panouri special închiriate pentru acest eveniment. Mai mult, fiecare participant la expoziție va primi din partea organizatorilor materiale de promovare constând în: broșuri, calendare, agende, hărți turistice, tricouri etc.

Pentru cei interesați de participarea la un astfel de circuit, Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes a elaborat un portal de promovare unde turiștii își pot personaliza circuitul, pot afla mai multe detalii despre atracțiile medievale sau despre evenimentele organizate în zonă”, a declarat Horia Moașa, președintele ARPCPS.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;