Luni debutează probele scrise pentru examenul de Bacalaureat

bacalaureat

Sâmbătă, 20 august, începând cu ora 7.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi din Str. Nicolae Bălcescu nr. 26, va avea loc, în şedinţă publică, tragerea la sorţi a cadrelor didactice care vor face parte din comisiile ce se vor organiza  în centrele de examen şi în centrul zonal de evaluare pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2016.

Conform Metodologiei de examen, componenţa comisiilor extrase va fi consemnată în procesul verbal al şedinţei.

Cei 1262 de candidaţi vor susţine probele scrise în 4 centre de examen, constituite în cadrul următoarelor unităţi de învăţământ:

  • Centrul de examen nr. 1 – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Iaşi
  • Centrul de examen nr. 2 – Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii, Iaşi
  • Centrul de examen nr. 3 – Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Iaşi
  • Centrul de examen nr. 4 – Liceul Teoretic „Ion Neculce”, Tg. Frumos

Probele scrise vor debuta luni, 22 august cu disciplina Limba şi literatura română şi vor continua cu proba obligatorie a profilului, care se va desfăşura în data de 24 august. Candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării vineri, 26 august.

Din motive medicale, doi candidaţi din judeţul Iaşi vor beneficia de prelungirea cu o oră a timpului de redactare a lucrării.

Conform procedurilor de examen, lucrările candidaţilor vor fi transportate şi evaluate într-un judeţ ce va fi nominalizat de Comisia Naţională de Bacalaureat de la nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Rezultatele iniţiale vor fi afişate luni, 29 august, zi alocată şi depunerii contestaţiilor, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 1 septembrie.

„Această a doua sesiune de bacalaureat din anul 2016 reprezintă o noua oportunitate pentru absolvenții clasei a XII-a de a desăvârși anii de liceu prin susținerea unui examen al maturității care poate oferi șansa studiilor universitare. Considerăm că cei care au continuat pregătirea în mod riguros sau au care au trecut doar una sau două probe în etapele anterioare pot aborda cu încredere în sine acest examen. Din experiența anilor anteriori, mulți candidați reușesc sa depășească dificultăţile şi emoțiile inerente, chiar dacă rezultatele nu sunt la fel de spectaculoase, cu note mari şi procentaje ridicate de promovare. Cu multă concentrare, cu atenție şi raportare la cerințele subiectelor, se pot obține rezultate onorabile. Le dorim succes candidaților, inspirație, subiecte frumoase şi reușite finale”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al I.S.J. Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;