Cursuri de limba japoneza si de origami pentru copii cu varsta intre 7 si 11 ani

Asociatia romano-japoneza Himawari  organizeaza cursuri de limba japoneza si de origami( pentru copii cu varsta intre 7 si 11 ani). Inscrierile se vor face in perioada 29 octombrie- 03 noiembrie. Pentru mai multe detalii va rugam sa consultati site-ul www.himawari.ro sau pagina de facebook a asociatiei http://www.facebook.com/Asociatia.Himawari.

In Iasi cursurile de limba japoneza in cadrul asociatiei au inceput cu sprijinul voluntarilor japonezi, veniti prin programe  ale ambasadei sa predea cursuri de limba  si cultura japoneza.

Persoanele care urmeaza  aceste cursuri in cadrul Asociatiei romano- japoneze Himawari pot opta, ca in functie de nivelul de cunostinte acumulat, sa sustina examenul de certificare a cunostintelor de limba japoneza Nihongo Nouryouku Shiken, organizat de catre Organizatia Profesorilor de Limba japoneza din Romania. Acest examen se organizeaza in fiecare an in prima duminica a lunii decembrie.

Arta plierii hartiei isi are originea in China in secolul I si a fost dezvoltata de japonezi devenind cunoscuta intregii lumi. In Europa a ajuns in anul 1100 iar prima tara care a inceput sa plieze hartia a fost Spania. Partea pedagogica a artei origami a fost influentata, in anul 1850, de conceptiile invatatului Friederich Wilhelm August Fröbel (1782-1852), care a dezvoltat noi metode de folosirea a artei origami ca produs educational. Arta plierii hartiei facea parte din programul de invatare prin joaca. Fröbel credea ca scopul educatiei era sa demonstreze unitatea universului printr-un set de activitati simbolice care sa promoveze cooperarea și nu competitia, studiul naturii, lucrul manual. Arta plierii hartiei ajuta la cultivarea indemanarii copiilor, dezvoltarea creativitatii, atentiei si a memoriei, oferind in acelasi timp un sentiment de bucurie prin transformarea unui patrat din hartie intr-o floare.

 Despre Asociatia romano- japoneza Himawari:

Asociatia romano – japoneza Himawari, infiintata in 2007, a avut ca punct de pornire pasiunea de a impartasi, la nivel local, aspecte ale culturii, traditiei si limbii japoneze, promovandu-le în cadrul a numeroase evenimente si spectacole specifice. Cursurile de japoneza au inceput in Iasi in anul 1997 cand voluntari japonezi veniti prin programe ale ambasadei predau limba si cultura japoneza la Palatul Copiilor Iasi. In anul 2007 aceste cursuri ar fi trebuit sa “dispara” din Iasi, dar cei care studiau in acel moment limba japoneza au decis sa infiinteze Asociatia romano- japoneza Himawari Iasi.

 Himawari = Floarea Soarelui

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;