Caravana TIFF aduce trei seri cu cinema în aer liber, în Parcul Palas

tiff

Cinefili și iubitori de petrecere a timpului în aer liber sunt invitați să se bucure de trei zile cu proiecții de filme de Oscar, în parcul Palas. Caravana Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) aduce publicului ieșean un maraton de cinema, cu o selecție dintre cele mai apreciate producții din ultimul an.

De marți până joi inclusiv, în perioada 30 august – 1 septembrie 2016, de la ora 21.00, în parcul Palas poposește Caravana TIFF. Timp de trei zile, cei care iubesc arta cinematografică vor avea prilejul de a vedea cele mai reușite producții ale momentului, într-un cadru neconvențional, intrarea fiind liberă.

Marți, publicul va fi încântat cu filmul „Valul ucigaș”, propus de Norvegia la Oscar, fiind parțial realizat în România. Acțiunea și suspansul va capta atenția spectatorilor, producția fiind un „disaster movie” impresionant. Seara de miercuri este dedicată documentarelor românești. „Cinema, Mon Amour” descrie dorința unui administrator de cinema din Piatra Neamț de a reînvia gloria de altădată a cinematografului său. Cel de-al doilea documentar, „În căutarea tatălui pierdut”, este proiectat în avanpremieră, prezentând povestea captivantă a fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși, John Moore. Joi, caravana se adresează pasionaților genului thriller, pentru că va fi proiectat filmul „Room”, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film. Totodată, actrița principal, Brie Larson, a câștigat trofeele Oscar și Globul de Aur 2016 cu rolul din această producție.

Caravana TIFF este un proiect care aduce mai aproape de public poveștile premiate la festivaluri, fiind organizat pentru al șaptelea an consecutiv. Anul trecut, filmele proiectate în cadrul evenimentului au avut peste 33.000 de spectatori.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;