5:13 pm - Thursday April 19, 2379

În Iași se va derula un proiect adresat voluntarilor

autism

În perioada septembrie 2016 – iulie 2017, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) filiala Iași implementează proiectul „Voluntar pentru un copil cu autism”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Bugetul total al proiectului este de 62.839 lei, din care: 56.555 lei finanțare Consiliului Local Iași și 6.238 lei, co-finanțare A.N.C.A.A.R. Iași.

Scopul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor furnizate de organizație către beneficiarii diagnosticați cu autism și familiile acestora din Iași, care sunt membri ai asociației.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc, pe de o parte, utilizarea eficientă a resurselor umane voluntare ale organizației și furnizarea de ședințe de terapie logopedică pe parcursul derulării proiectului iar, pe de altă parte, dezvoltarea capacității organizaționale prin elaborarea unui plan strategic al asociației. Activitățile principale presupun menținerea constantă a unei baze de date cu voluntari trecuți printr-un proces de instruire internă, organizarea unui eveniment de tip ”masă rotundă” pentru a dezbate care sunt provocările și punctele de motivație cu care un voluntar se confruntă în organizația în care activează.

Celelalte activități sunt legate de furnizarea terapiei logopedice pentru 15 copii diagnosticați cu autism și informarea a 15 cadre didactice din învățământul de masă cu privire la provocările integrării copiilor cu autism în școala de masă, în raport cu relația cu părinții copiilor tipici din clasă.

De asemenea, cel puțin 60 de familii care au un copil diagnosticat cu autism vor beneficia de servicii de mai bună calitate, prin realizarea planului strategic organizațional în colaborare cu un consultant specializat în acest câmp profesional.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;