5:14 pm - Thursday April 20, 8254

Erasmus + S.T.A.R.: al treilea an de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

liceul-alecsandri

În perioada 26-30 septembrie, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, vor avea loc activități de predare-învățare în cadrul Proiectului european Erasmus + “Sustainability:Towards the Appreciation of Resources”, proiect cofinanțat de Comisia Europeană şi aprobat de ANPCDEFP. La activități vor participa, alături de instituția ieșeană de prestigiu, elevi și profesori din Italia, Turcia, Franța și Cehia.

          Profesorii din echipa gazdă, coordonați de doamna profesor Mihaela Manolache, au proiectat ateliere pe tema sustenabilității, concursuri de produse realizate din materiale biodegradabile, crearea unui calendar de către elevi care să conțină date și evenimente importante legate de natură, întreceri sportive și evenimente cultural-artistice, menite să familiarizeze invitații cu specificul culturii românești. O zi importantă, cu încărcătură emoțională, va fi miercuri, 28 septembrie, când elevii din cele cinci țări partenere își vor prezenta proiectele, la care au lucrat timp de câteva luni, cu tema Hard and Soft Skills (Competențe hard și soft). Un aspect principal din proiectul elevilor din România este comunicarea, o calitate soft, pe care ar trebui să o cultivăm cu toții.

            Experiența europeană acumulată ca urmare a derulării proiectului Erasmus+ se dorește a fi un suport pentru noi perspective, un punct de plecare pentru alte oportunități care să le întărească elevilor participanți sentimentul apartenenței la marea familie europeană din care facem parte și să îi determine să fie din ce în ce mai competitivi și mai pregătiți pentru provocările lumii contemporane.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;