5:13 pm - Friday April 20, 1798

Antibiotice Iaşi, 14 ani de prezenţă la cea mai importantă manifestare a industriei farmaceutice mondiale

antibiotice

În perioada 4-6 octombrie, o echipă a companiei Antibiotice Iaşi participă, pentru al 14-lea an consecutiv, la cel mai important târg internaţional de produse şi substanţe farmaceutice, Chemical and Pharmaceutical Ingredients Worldwide (CphI Worldwide), eveniment care se desfăşoară anul acesta la Barcelona.

Oportunităţi de dezvoltare pe noi pieţe pentru Antibiotice Iaşi

Prezența delegației companiei Antibiotice la cel mai important târg al industriei farmaceutice mondiale creează numeroase oportunități pentru valorificarea portofoliului de produse pe pieţele externe.

Participarea la CphI Worldwide creează valoroase oportunităţi prin identificarea de noi parteneriate pentru investiţiile pe care le avem în vedere şi aici mă refer în principal la investiţia în noua capacitate de producţie pentru fabricarea medicamentelor topice și supozitoarelor. Aceste produse au generat un interes deosebit pe pieţe puternic reglementate cum sunt cele din Uniunea Europeană, Canada și Statele Unite ale Americii. Avantajul companiei Antibiotice îl reprezintă tradiţia şi expertiza în fabricarea produselor topice precum şi capabilităţile legate de formularea, realizarea studiilor clinice şi a documentaţiilor de înregistrare, care-i permit să acceseze aceste pieţe extrem de reglementate. Consider că acest lucru oferă premizele ca Antibiotice să obţină în perspectiva anului 2020, aşa cum se stabileşte prin planul de afaceri 2016–2020, o cifră de afaceri de peste 400 milioane lei, din care 30% să fie obţinută din valorificarea portofoliului de produse pe pieţele externe”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

200 de întâlniri de afaceri

CphI Worldwide este locul de întâlnire al celor mai importanţi producători de materii prime din întreaga lume, iar echipa Antibiotice formată din specialişti în domeniile cercetării-dezvoltării, import, export, dezvoltarea afacerilor, şi-a stabilit peste 200 de întâlniri de afaceri.

Târgul CPHI Worldwide reprezintă un prilej de întâlnire şi consolidare a relaţiilor de afaceri atât cu partenerii noştri tradiţionali din America de Nord, America de Sud, Europa, Asia de S-E, Rusia, CSI, dar şi de cunoaştere a unor noi potenţiali colaboratori. Discuţiile purtate vizează strategii de vânzare şi promovare a produselor noastre, modalităţi de dezvoltare a formelor şi claselor terapeutice din portofoliul firmei, identificarea de noi surse alternative de materii prime şi substanţe active, precum şi negocierea cu furnizorii  a unor condiţii comerciale cât mai favorabile”, a precizat Mihai Stoian, director Dezvoltare Afaceri în cadrul companiei ieşene.

Participarea la o manifestare de tradiție care impune tonul noilor tendințe în piața farmaceutică la nivel internațional oferă posibilitatea echipei companiei Antibiotice să-și mențină upgrade-ul în acest domeniu, fiind recunoscut faptul că industria farmaceutică este cea mai dinamică din economia mondială.

CPhI Worldwide este cel mai important târg mondial de substanţe active şi industrii conexe. Prima ediţie a avut loc în anul 1990 sub forma unei convenţii internaţionale în domeniul substanţelor active şi a reunit 16 expozanţi şi 250 vizitatori. Târgul a reunit în acest an peste 37.000 de participanţi şi 2500 companii expozante din peste 150 de ţări.

Conform statisticilor realizate în urma evenimentului CphI Worldwide din 2015, având ca sursă www.cphi.com-europe, 80% dintre expozanţi consideră târgul ca fiind o foarte bună oportunitate pentru noi businessuri. De asemenea, 79% dintre expozanţi consideră evenimentul ca fiind cel mai important evenimentul al anului, pentru industria farmaceutică, iar 86% dintre expozanţi decid să revină an de an la această manifestare.

Antibiotice pe pieţele externe

Compania farmaceutică ieşeană este lider în  producția mondială de Nistatină, principala piață de export fiind SUA. Exporturile de Nistatină către această piaţă au crescut în primul semestru al anului 2016 cu 35% comparativ cu anul trecut.

Antibiotice Iaşi are parteneri internaţionali în 72 de ţări de pe toate continentele, 28% din valoarea cifrei de afaceri în 2015 fiind realizată pe aceste pieţe. Compania are 70 de produse înregistrate pe pieţele externe.

Produsele finite reprezintă motorul de creștere a exportului în primele 6 luni ale anului 2016. Principala creștere a fost realizată pe piața S.U.A., unde livrările s-au dublat comparativ cu perioada de referință a anului 2015. Antibiotice exportă în S.U.A. produse antiinfecțioase injectabile din gama penicilinelor. De asemenea, s-a înregistrat o dublare a exporturilor și în zona Europei.

O nouă reprezentanţă comercială se va deschide în curand în Vietnam, o piaţă emergentă cu  perspective semnificative de creştere pe termen mediu şi lung. Modelul reprezentanţei din Vietnam va fi aplicat şi pentru alte pieţe unde deschiderea de reprezentanţe are ca scop securizarea şi consolidarea afacerilor companiei Antibiotice.

În privinţa certificărilor şi autorizărilor recunoscute la nivel internaţional, pot fi menţionate autorizarea din partea organismului de reglementare a medicamentului din SUA (FDA) pentru substanţa activă Nistatină şi produse injectabile, certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeană (CoS) pentru Nistatină, precum şi certificatul de Bună Practică de Fabricaţie (GMP) pentru toate fluxurile de fabricaţie. În 1999 Antibiotice a fost primul producător de medicamente din România care a obţinut GMP pentru fluxul de pulberi pentru medicamente injectabile.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;