5:14 pm - Thursday April 30, 4826

O nouă ediție a proiectului de voluntariat ”Hrană pentru pelerini şi suflet” la Liceul Tehnologic Economic de Turism

liceul-economic-de-turism-i
A intrat în tradiție ca, de Zilele Iașului, Liceul Tehnologic Economic de Turism să  desfășoare activități de voluntariat în cadrul proiectului Hrană pentru pelerini şi suflet, în parteneriat cu Protopopiatul II, Iaşi şi Parohia Izvorul tămăduirii, Iaşi.
Ajuns la a-VI-a ediție, proiectul a cooptat un număr tot mai mare de elevi de la un an la altul. Activitatea a căpătat amploare în timp, astfel încât pe data de 13 octombrie, 2016, în preziua Sărbătorilor Iaşului, alături de pelerinii sosiţi în oraşul nostru, au fost prezenţi 60 de elevi ai şcolii, coordonaţi şi însoţiţi de 8 cadre didactice. Organizarea propriu-zisă a evenimentului a implicat, în termen de trei săptămâni, un număr mult mai mare de voluntari, profesori şi elevi, în jur de 400, care au pregătit şi oferit pelerinilor pachete constând în fructe, dulciuri, ceai cald, suc, apă şi cafea.
Creându-se o atmosferă de solidaritate umană şi de implicare socială, activitatea şi-a atins scopul principal, şi anume sensibilizarea elevilor şi cultivarea sentimentului de altruism, îmbogăţire spirituală dar în egală măsură şi responsabilizarea acestora în vederea unor activităţi cu participare colectivă. Momentul a reprezentat pentru toţi cei implicaţi direct, ocazia de a resimţi şi de a transmite şi celorlalţi bucuria de a dărui.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;