Încă cinci proiecte de Tineret vor primi fonduri din partea Primăriei

primaria-iasi

Primăria Municipiului Iaşi a finalizat a doua etapă privind finanțarea proiectelor pentru Tineret depuse de organizațiile neguvernamentale. În urma deliberărilor Comisiei de Evaluare, Analiză şi Selecţie a Proiectelor de Tineret au fost a admise spre finanţare cinci noi proiecte, cărora li s-a adjudecat câte un contract de finanţare nerambursabilă, pe baza punctajului stabilit conform baremurilor de punctare din grila de evaluare conţinută în Anexa II la Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de Evaluare, Analiză şi Selecţie a Proiectelor de Tineret.

Nivelul de finanţare pentru fiecare proiect a fost stabilit în urma analizei documentaţiei financiare, după cum urmează:

 

 

Beneficiar

 

 

Titlu proiect

 

Punctaj evaluare tehnică

 

Nivel finanţare (ron)

1. Asociaţia pentru Dezvoltare Personală Iaşi  

ACT România

 

84,8

 

41.600

2. Liga Studenţilor din UAIC  

Tineri implicaţi în societatea civilă

 

74

 

51.255

3. Asociaţia EuroDemos Tinerii informaţi votează responsabil  

74

 

30.726

4. Asociaţia Centrul Regional de Integrare Socială Nord-Est  

Mai puţin fum, mai multă sănătate publică!

 

84,2

 

35.050

5. Asociaţia Studenţilor Creştini-Ortodocşi Filiala Iaşi  

Iaşi cu TINEri!

 

83,2

 

11.874

Suma acordată pentru finanţarea proiectelor de tineret care au solicitat finanţare nerambursabilă la acest termen din programul anual se ridică la valoarea de 170.505 lei, dintr-un total al fondurilor aprobate de 1.000.000 lei, disponibilă pentru cele două etape de finanţare pentru acest domeniu.

Proiectul depus de Asociaţia pentru Dezvoltare Personală Iaşi este un proiect multianual (3 ani), suma de 41.600 de lei reprezentând finanţarea de la bugetul local pentru anul 2016. Suma aferentă activităţilor proiectului pentru anii 2017 – 2018 vor fi stabilite ulterior, în anii următori, prin act adiţional. Scopul proiectului presupune prevenirea violenţei domestice în familiile tinere.

Proiectul depus de Asociaţia Studenţilor Creştini-Ortodocşi Filiala Iaşi este un proiect multianual (2 ani), suma de 11.874 de lei reprezentând finanţarea de la bugetul local pentru anul 2016. Suma aferentă activităţilor proiectului pentru anul 2017 va fi stabilită ulterior, în anul următor, prin act adiţional. Scopul proiectului presupune creşterea numărului de voluntari în rândul tinerilor ieşeni, precum şi pregătirea lor prin dobândirea abilităţilor specifice: comunicare, vorbire în public, moderarea unor dezbateri, organizarea de activităţi creative, etc.

Proiectul depus de Asociaţia Centrul Regional de Integrare Socială Nord-Est este un proiect multianual (36 de luni – 4 ani), suma de 35.050 de lei reprezentând finanţarea de la bugetul local pentru anul 2016. Sumele aferente activităţilor proiectului pentru anii 2017 – 2018 – 2019 vor fi stabilite ulterior, în anii următori, prin act adiţional. Scopul proiectului presupune realizarea unei campanii ample de conştientizare a tinerilor ieşeni cu privire la efectele negative ale fumatului şi sensibilizarea fumătorilor faţă de poluarea mediului.

Proiectul depus de Asociaţia EuroDemos este un proiect anual care umăreşte creşterea gradului de participare a tinerilor la viaţa comunităţii, cunoscând procesul decizional, iar Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi îşi propune – prin proiectul depus – stimularea participării active a tinerilor studenţi şi elevi şi implicarea lor în societatea civilă, pornind de la cunoaşterea drepturilor şi a obligaţiilor cetăţeneşti.

Amintim că, în prima etapă, au fost aprobate pentru finanțare din partea Primăriei Municipiului Iași 10 proiecte pentru capitolul Tineret, în valoare totală de peste 400.000 lei.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;