Ziua europeană de informare despre antibiotice: „Antibioticele – folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!”

antibiotice2

Vineri, 18 noiembrie 2016, cu prilejul Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) compania  Antibiotice susține, în calitate de partener, campania de responsabilitate socială inițiată de Societatea Studenților Mediciniști Iași privind informarea populației asupra utilizării corecte a antibioticelor.

Campania ce se desfășoară sub sloganul „Antibioticele – folosește-le cu grijă! Fiecare este responsabil!” debutează cu amplasarea unui cort pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt şi are ca scop informarea şi educarea publicului asupra utilizării corecte a antibioticelor în vederea păstrării eficacității acestora pentru generațiile viitoare.

Ieșenii care au vizitat cortul au primit de la studenții mediciniști şi reprezentanţii companiei pliante cu informații utile despre utilizarea corectă a antibioticelor.

„De doi ani organizăm în parteneriat cu compania Antibiotice o astfel de acţiune de informare. Ca viitori medici, mesajul nostru către publicul larg este că antibioticele salvează milioane de vieți, doar că trebuie corect administrate și prescrise de către medic”, a precizat Eliza Maria Froicu, coordonator proiect din cadrul Societății Studenților Mediciniști Iași.antibiotice4

În cadrul strategiei sale de responsabilitate socială, Antibiotice se implică în campanii de informare privind utilizarea corectă a antibioticelor, atât alături de asociaţiile profesioniştilor din domeniul sănătăţii, cât şi alături de asociaţiile studenţeşti şi asociaţiile de pacienţi.

 „Antibioticele au fost considerate, încă de la descoperire, un “miracol”, datorită impactului lor imediat în scăderea mortalității. Astăzi, acest “miracol” este în pericol, fiind esențială utilizarea lor cu grijă, atât în medicină cât și în agricultură. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să prețuim aceste „miracole”. Considerăm că astfel de campanii vor determina o creştere a nivelului de cunoaştere privind utilizarea rațională a antibioticelor pentru păstrarea eficacităţii acestei prețioase resurse terapeutice pe termen lung”, a declarat medic Mihaela Moșneguțu, director Medical, în cadrul Companiei Antibiotice.

În acest an, mesajele de informare către populaţie , în cea de-a 9-a ediţie a Zilei Europene de Informare despre antibiotice (ZEIA) sunt:  nu vă trataţi singuri cu antibiotice, acestea pot fi prescrise numai de către medic; antibioticele nu sunt analgezice şi nu pot vindeca orice boală; sunt eficace doar în cazul infecţiilor bacteriene şi nu acţionează în infecţiile virale (răceala şi gripă fără complicaţii); utilizarea incorectă a antibioticelor are drept rezultat doar bacterii mai rezistente la tratamentele cu antibiotice;  utilizarea responsabilă a antibioticelor scurtează suferinţe şi prelungeşte vieţi etc.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;