Darurile de Crăciun de la Palas: spectacole ale Filarmonicii Iaşi, recital Henrick Solera şi Târgul Cadourilor create de artişti locali

palas-iasi

Au mai rămas câteva zile până la Crăciun, ocazie ideală pentru ieşeni să asculte cele mai frumoase colinde şi cântece de iarnă, la spectacolele care vor avea loc în Atriumul Palas Mall. Îi aşteaptă două reprezentaţii ale Filarmonicii Iaşi, un recital susţinut de artistul internaţional Henrick Solera şi numeroase alte concerte de colinde. În plus, târgurile de Crăciun oferă în continuare numeroase sugestii de cadouri pentru cei dragi.

Persoanele care doresc ca, de Crăciun, să dăruiască obiecte aparte, realizate manual de artişti locali, sunt aşteptate în Atrium, până vineri, 23 decembrie 2016 inclusiv. 10 artizani localimembri ai Uniunii Artiştilor Plastici din Iaşi, îi întâmpină pe clienţi cu o varietate de obiecte decorative din ceramică, lemn sau sticlă, felicitări, globuri, păpuşi handmade, bijuterii şiaccesorii, toate modele unicat.

În aşteptarea sărbătorii Naşterii Domnului, marţi seara, de la ora 18.30, Corul Armonia Lucis şi corul de copii Angeli vor încânta publicul din Atrium cu un concert de colinde.

Seara muzicală de miercuri va începe la Palas, de la ora 17.00, cu un recital susţinut de Henrick Solera, artist internaţional, muzician şi entertainer de origine suedeză, al cărui show combină stilul clasic al lui Frank Sinatra, cu cel contemporan al lui Michael Bublé.

Ca în fiecare an, Filarmonica de Stat „Moldova” Iaşi le face un cadou deosebit ieşenilor, pe care îi invită la două seri pline de magie. Miercuri, de la ora 19.00, Corul academic „Gavriil Musicescu”, sub bagheta dirijorului Doru Morariu, va susţine concertul de colinde intitulat „Îngerii Crăciunului”. Vor participa soliştii: Mirela Diaconu, Maria Galaţchi, Cristina Honciuc, Roxana Postolache, Mădălina Herrero de la Concepcion, Liviu Muntean şi Cosmin Morariu, alături de Edit Arva la pian, Adina Alupei la clavinova, Nicoleta Manolache la flaut, Eduard Egyed la chitară, Ovidiu Calfa la chitară bas şi Lucian Maxim la percuţie. Alături de artişti, pe scenă va urca şi corul de copii Angeli, condus de Angela Palamariu.

Joi seara, de la ora 19.00, Atriumul Palas se va transforma în „Tărâmul basmelor muzicale”. Astfel se va numi concertul de Crăciun oferit în dar de Filarmonica Iaşi, sub coordonarea dirijorului Cristian Oroşanu. Publicul va avea parte de o atmosferă deosebită şi va avea ocazia să asculte fragmente din povestea simfonică „Petrică şi lupul”, de Serghei Prokofiev, istorisită de Octavian Jighirgiu. În plus, ieşenii vor fi invitaţi să admire fragmente din baletul „Spărgătorul de nuci”, de P.I. Ceaikovski. La eveniment va participa şi un grup de balerini de la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă”, pregătiţi de prof. Cornelia Ţigănaşu.

Vineri, spectacolele de colinde vor începe, la Palas, de la ora 13.00. O oră mai târziu, pe scena din Atrium vor urca princhindeii de la Kids Academia Show. De la ora 16.00 este rândul celor aproximativ 100 de copii de la Asociaţia Melos să încânte audienţa, cu un program special pregătit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Şi prichindeii de la clubul Noblesse Dance vor susţine un spectacol de dans de Crăciun, de la ora 19.00.

Cei mici îl pot întâlni în continuare pe Moş Crăciun la căsuţa sa din Atrium. Intrarea este gratuită, iar copiii pot călători cu săniuţa la casa Moşului, cu ajutorul unor ochelari 3D pentru realitate virtuală. Căsuţa va fi deschisă zilnic până pe 23 decembrie inclusiv, în intervalul orar 12.00 – 21.00, cu o pauză de la 16.00 la 17.00.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;