Moș Crăciun a venit mai devreme pentru 80 de copii din mediul rural

durau
80 de elevi din mediul rural au beneficiat de o tabără gratuită cu durata de o săptămână, la Durău, în cadrul proiectului „Împreună pentru copii!”.
Tabăra a fost organizată în intervalul 8-13 decembrie 2016, iar elevii participanți provin din ciclul primar şi gimnazial din 79 de unităţi şcolare ieşene, toate aflate în zona rurală. Aceştia au fost însoţiţi de 8 cadre didactice care sunt implicate în activităţile proiectului.
În ceea ce priveşte programul pe care l-au desfăşurat elevii, acesta a cuprins o serie de activităţi variate, de la ateliere de dezvoltare personală la drumeţii, karaoke, activităţi în parcul de aventură unde sunt amenajate o tiroliană, un panou de căţărare şi punţi suspendate, dar şi jocuri de echilibru, coordonare şi îndemânare sau vizite la obiectivele turistice Cetatea Neamţului şi Rezervaţia Naturală de la Vânători.
„Activităţile taberei au fost astfel concepute încât să îmbine petrecerea plăcută a timpului liber cu atingerea unor obiective educaţionale: dezvoltarea capacităţii de interrelaţionare şi comunicare, dezvoltarea capacităţii de lucru în echipă sau dezvoltarea şi stimularea activităţilor practice”, a precizat prof. Viorel Motaș, inspector școlar. La finalul taberei, copiii au prezentat un spectacol realizat în cadrul atelierelor de lucru.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;