5:13 pm - Sunday April 19, 9468

Invitaţie la dialog deschis şi pragmatic între mediul de afaceri şi municipalitatea ieşeană

camera-de-comert

Vineri, 20 ianuarie, ora 10.00, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi invită oamenii de afaceri la şedinţa Consiliul Economic Consultativ, care se va desfăşura la sediul Camerei de Comerţ.

Consiliul Economic Consultativ este o structură înfiinţată la finalul anului trecut, ca urmare a colaborării dintre Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi. Scopul acestei structuri este de a deveni un cadru de dialog constant între antreprenori şi municipalitatea ieşeană, prin care:

mediul de afaceri semnalează problemele cu care se confruntă, din sfera de competenţă a Primăriei Municipiului Iaşi;

Primăria Municipiului Iaşi supune spre informare şi dezbatere viitoarele proiecte de hotărâri ale Consiliului Local cu impact asupra mediului de afaceri, precum şi proiecte de eficientizare a relaţiei dintre mediul de afaceri şi autorităţile publice locale.

Concluziile acestor analize comune vor avea caracter de aviz consultativ şi, după caz, vor avea aplicare directă sau vor fi înaintate către Consiliul Local.

Totodată, există posibilitatea ca problemele care sunt semnalate şi care nu intră în sfera de competenţă a autorităţilor locale să fie înaintate Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. La începutul acestui an, prin Ordinul Ministrului Florin Jianu, a fost decisă înfiinţarea Comitetului Consultativ pentru Antreprenoriat, având ca scop consolidarea parteneriatului cu mediul privat şi aprobarea programelor şi măsurilor de stimulare a mediului de afaceri din România. Printre cele 67 de entităţi care compun acest Comitet, la nivel naţional, se numără şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, ca reprezentant al tuturor camerelor de comerţ judeţene.

Participarea antreprenorilor la acest eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, dar condiţionată de confirmarea prealabilă, prin completarea şi expedierea formularului online de pe site-ul www.cciasi.ro, până joi, 19 ianuarie, ora 14.00. Participanţii sunt încurajaţi ca, în cadrul formularului de înscriere, să completeze şi propriile observaţii şi probleme cu care se confruntă în relaţia cu autoritatea publică locală.

 

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;