Simpozionul „Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: Tinerii ieşeni şi memoria Holocaustului în comunitate

Primăria Municipiului Iaşi, alături de Center for Socio-Economic Studies and Multiculturalism şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” organizează Simpozionul „Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: Tinerii ieşeni şi memoria Holocaustului în comunitate”, vineri, 27 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iaşi.

Simpozionul abordează o problematică de o relevanță majoră în contextul socio-politic actual care promovează multiculturalismul și toleranța sub toate aspectele sale.

Simpozionul este o manifestare științifică ce are ca scop popularizarea problematicii Holocaustului în rândul tinerilor. Este un instrument educațional util și necesar care va face posibil ca lecțiile istoriei să devină instrumente prin care tinerii pot contribui la construirea unei societăți bazate pe toleranță și respect între oameni și popoare, valori indispensabile în contextul multicultural actual. În acest scop, în cadrul simpozionului vor fi abordate, pe lângă aspectele istorice ale Holocaustului si probleme actuale ale diversității culturale.

Simpozionul va reuni reprezentanți ai mediului universitar, personalități din diferite domenii de activitate, expertiza acestora și domeniile variate din care provin, precum și activitatea lor recunoscută în domeniul abordat fiind de natură a promova dialogul pe baze științifice ancorate în realitatea istorică și contemporană.

De asemenea, prin programul simpozionului este propusă şi vizionarea filmului „Rinocerul”, regia Simcha Jacobovici, urmate de o discuţie liberă, interactivă care să permită audienţei o analiză asupra istoriei recente şi a Holocaustului din România.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;