5:14 pm - Friday April 29, 4777

Lecții culinare la Colegiul Tehnic “Ioan C. Ștefănescu”

În perioada 27.01 – 03.02.2017, Chef Ziad ATIYA (Z. Atiya Group Chef Association, Haifa, Israel) și maiștrii instructori de la Colegiul Tehnic “Ioan C. Ștefănescu”, Iași oferă tinerilor israelieni și români lecții culinare după un concept construit astfel încât atât începătorii, cât și cei avansați să poată beneficia de o experiență educațională deosebită.

Cursul de gastronomie durează 8 ore pe zi, 5 zile efectiv, timp în care participanții dau viață unor meniuri cu tematică diferită. Chef Ziad ATIYA, Chef Ilan Yehuda ALON și Chef Eli ELFACI îi vor ajuta pe (viitorii) bucătari să dobândească tehnici clasice, moderne și trucuri de profesionist în bucătărie. La sfîrșitul fiecărei zile participanții vor savura împreună proaspetele creații și vor împărtăși impresii și… rețete! Unul dintre obiectivele acestei ediții este realizarea unei reviste, Vocabulary to describe  food, care va fi disponibilă atât pe site-ul colegiului ieșean, cât și pe cel al partenerului de proiect, chef Ziad ATIYA.

Proiectul Arta Culinară se află deja la cea de-a treia ediție, primele două desfășurându-se în ianuarie-februarie 2016, respectiv octombrie-noiembrie 2016. Elevii participanți și cadrele didactice implicate au fost extrem de încântate de organizarea și de standardele serviciilor oferite de Chef Ziad ATIYA, care a conceput, alături de beneficiarii direcți, cartea de rețete Art of Cooking/Arta Culinarã (ISBN 978-973-0-21999-9), disponibilă online, gratuit (www.colegiulstefanescu.ro; www.ziadatiya.com). Nu putem uita nici premiile generoase pe care echipele mixte le-au primit, acestea constând în diplome, cupe, echipamentul și trusa bucătarului (formată din ustensile de bucătărie profesionale). La cea de-a doua ediție, premiul I a fost câștigat de echipa formată din Hmodi Haj Yehya și Faur Sebastian, din clasa a X-a.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;