”UtilDeco este Antreprenorul Social al Anului 2016 din Romania”

În data de 16 febuarie 2017, Întreprinderea Socială UtilDeco, dezvoltată și susținută de către Fundația ”Alături de Voi” România a luat premiul cel mare la secțiunea ”Social Entrepreneur of the Year 2016”, în cadrul singurei competiții antreprenoriale la nivel global, care are loc și în România începând cu 2014.

Programul The Entrepreneur of the Year a început în 1986, în SUA, și s-a extins în peste 60 de țări și în peste 150 de orașe, din dorința de a încuraja antreprenoriatul, peste tot în lume.

Decernarea premiilor a avut loc la București, în cadrul unei gale la care au participat peste 150 de persoane, antreprenori de top din România. Pentru competiția din 2016 s-au înscris 60 de companii, din care doar 50 au ajuns în etapa finală. Companiile înscrise în competiție totalizează venituri de 535 milioane EUR, au 8.000 de angajați și un număr mediu de 180 de angajați în 2015.

Secțiunile pentru care au concurat au fost: EY Entrepreneur of the Year, Emerging Entrepreneur of the Year și Social Entrepreneur of the Year. Câștigătorul EY Entrepreneur of the Year, va participa în etapa următoare, în competiția internațională, unde va concura alături de câștigătorii din cele peste 60 de țări care sunt afiliate programului și care se va desfășura la Monte Carlo în perioada 8-11 iunie 2017.

Metodologia de înscriere, calificare și evaluare a competiției EY Entrepreneur of the Year din România este cea care se aplică la nivel global în toate țările care participă la acest program.

”Ne bucurăm foarte mult că acest premiu ajunge la Iași și pune în valoare antreprenoriatul social realizat de către fundația noastră. Este cel mai bun exemplu, că Întreprinderile Sociale sunt investitori în comunitate, crează locuri de muncă, plătesc taxe și impozite, fac profit economic, dar cel mai important aduc profit social pentru comunitate! Este o provocare să menții un echilibru între partea socială și de business a activității fundației, dar și o șansă foarte bună de a genera venituri și a fi independent financiar în asigurarea sustenabilității misiunii sociale asumate!”, a declarat Angela Achiței, Președinte ADV România.

UtilDeco este cea mai mare Întreprindere Socială din România autorizată ca unitate protejată, în care peste 40% din angajați sunt persoane cu dizabilități. Oferă servicii de arhivare și depozitare documente; servicii de tipografie și personalizare; servicii de croitorie (fiind specializată în producția de echipamente de protecție); turism coroporate – UtilDecoTravel și magazin on-line UtilDeco Charity Cash&Carry. UtilDeco are în portofoliu peste 1600 de companii, realizând în 2016 o cifră de afaceri de 4,8 mil Euro, având 65 de angajați și reinvestind integral profitul în servicii sociale, precum Clubul Tinerilor, Agenția de Plasare și Asistență la Locul de Muncă și continuitatea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilități.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;