Reuniune transnațională de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

În perioada 22-24 februarie 2017, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” găzduiește o importantă reuniune transnațională a unor profesori din cinci țări europene, reuniți în Proiectul de parteneriat strategic Erasmus+ :“Sustainability:Towards the Appreciation of Resources”. Vor participa 13 profesori de la licee din Italia, Franța Cehia, Turcia și echipa de implementare din România.

Scopul reuniunii este analiza rezultatelor obținute anterior, în anul al doilea de proiect, și stabilirea direcțiilor de acțiune pentru ultima etapă a acestuia. Totodată, se va conveni asupra calendarului activităților pentru anul de implementare în curs.

Echipa din România, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași, va prezenta  produsele realizate cu ingeniozitate de elevi în cursul celui de-al treilea an de implementare: un calendar inedit pe tema sustenabilității, un ghid necesar privind utilizarea eficientă a resurselor și o pagină web de prezentare a proiectului. O altă activitate importantă a profesorilor participanți este definitivarea glosarului de termeni specifici domeniilor sustenabilității, produsul final comun al proiectului. Nu va lipsi un schimb de bune practici în domeniul educațional între profesorii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași și partenerii din străinătate.

În programul întrunirii sunt prevăzute și vizite la principalele obiective turistice din oraș, precum și la Biblioteca Universității „Gheorghe Asachi” din Iași, una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;