Modul de formare pentru elevi în vederea creșterii eficienței resurselor regenerabile

În cadrul proiectului „Erasmus” Strategii inovatoare pentru educarea elevilor în vederea utilizării eficiente a resurselor regenerabile se desfășoară, în perioada noiembrie 2016-mai 2017, un modul de formare însumând 50 de ore, destinat unei echipe de 12 elevi ai Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu”,Iasi  prelucrând problematica specifică Strategiei „Europa  2020 – creșterea eficienței resurselor, noi metode și strategii”. Cursul organizat de profesor-formator Cristina Chiprian reprezintă o abordare transdisciplinară a prevederilor din documentele europene în legătură cu utilizarea eficientă a resurselor și protejarea mediului, pentru a informa, educa și responsabiliza elevii în legătură cu un comportament și o atitudine corecte, sub aspect ecologic.

În cadrul acestui modul de formare s-a realizat o vizită la Stația de Epurare de la Dancu și s-a organizat un concurs cu tematică specifică, în parteneriat cu reprezentanții ApaVital. Cursul implementează metode moderne de formare: studiul de caz, proiectul.

Cursanții vor deveni persoane-resursă, în cadrul colectivelor din care fac parte în ceea ce privește prelucrarea informațiilor,  inducerea unor motivații recomandabile în contextul manifestărilor de expansiune economică necontrolată, de implementare a unor proiecte ne-ecologice, de utilizare ineficientă a resurselor.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;